Wout van Aert
Wout van Aert

De Bezemwagen: Veldrijden-wegwedstrijden-portret Wout van Aert

Algemeen

Veldrijden uitslagen; 8e & allesbeslissende manche Telenet SuperPrestige vond plaats in Gavere. Bij Heren Elite ging dagwinst naar een oppermachtige LARS VAN DER HAAR voor Eli Iserbyt & Toon Aerts. De zege bij Dames Elite was voor LUCINDA BRAND die ANNEMARIE WORST & DENISE BETSEMA daarmee voorbleef. Voor de X2o Badkamers Trofee werd 8e & laatste manche verreden in Brussel. Overwinning Heren Elite naar Michael Vanthourenhout gevolgd door Eli Iserbyt & Jens Adams. Cross bij Dames Elite gewonnen door DENISE BETSEMA voor LUCINDA BRAND & MANON BAKKER. Daarmee zijn alle veldritten tellend voor de 3 klassementscrossen verreden!

Eindstanden Klassementen:
Telenet SuperPrestige kende bij Heren Elite als eindwinnaar Eli Iserbyt met 97 punten, 2e Toon Aerts (92) en mooie 3e plaats voor LARS VAN DER HAAR met 80 punten. Eindzege bij Dames Elite met 6 overwinningen en 101 punten naar oppermachtige LUCINDA BRAND. Met 92 punten eindigden DENISE BETSEMA & ANNEMARIE WORST gelijk. De zege van BETSEMA in Ruddervoorde bezorgde haar de 2e stek in eindrangschikking. X2o Badkamers Trofee 2022 bij Heren Elite was na voorlaatste manche al beslist. Toon Aerts werd eindoverwinnaar van klassement voor Michael Vanthourenhout & Eli Iserbyt. Eindwinnares bij Dames Elite werd -natuurlijk- LUCINDA BRAND. 2e DENISE BETSEMA & 3e ANNEMARIE WORST. Eindoordeel van dit seizoen; LUCINDA BRAND wint alle 3 de regelmatigheidsklassementen met een grote overmacht! Conclusie; NEDERLANDSE DAMES zijn erg overheersend in de crosswereld.

Veldrijden Kalender; er resteren nu nog 2 wedstrijden. 15-02 Vrije Cross in Sint-Niklaas en 20-02 Internationale Sluitingscross te Oostmalle. Een lang, zeer boeiend veldritseizoen 2021-2022 is daarmee historie, de boeken kunnen toe!

Uitslagen Weg: 

Ronde van Oman zeges op naam van Fernando Gaviria (UAE Team Emirates), Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl), Anton Charmig (UNO-X) & Fausto Masnada (Quick Step-Alpha Vinyl) die daarmee meteen klassementsleider werd. Nog 2 etappes te gaan. Turkse Ronde van Antalya. Etappezeges Matteo Malucelli (Gazprom-RusVelo), Dusan Rajovic (Corratec), Jacob Hindsgaul Madsen (UNO-X) & Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix). Eindwinnaar werd Jacob Hindsgaul Madsen van Noorse ProTourploeg UNO-X. Frankrijk Ronde van de Provence, ritwinnaars Filippo Ganna (INEOS-Grenadiers), Elia Viviani (INEOS-Grenadiers), Bryan Coquard (Cofidis) & Nairo Quintana (Arkéa Samsic). De Colombiaan veroverde daarmee -op zeer sterke wijze- de eindzege. Spanje Ronde van Murcia zege Alessandro Covi (UAE Team-Emirates.) En Clasica de Almeria gewonnen door Alexander Kristoff van Intermarché-Wanty-Gobert. 

Kalender Wegseizoen februari:
14 & 15-02 laatste etappes Ronde van Oman. Van 16 t/m 20-02 vinden twee rittenkoersen ProTour plaats. In Spanje Ruta del Sol & in Portugal Ronde van de Algarve. 18 t/m 20-02 Frankrijk Tour des Alpes-Maritimes. 1e rittenkoers dit seizoen behorend tot World Tour is Ronde van Verenigde Arabische Emiraten van 20 t/m 26 februari. “De onofficiële opening” van het seizoen staat geprogrammeerd op 26 februari met World Tourkoers De Omloop Het Nieuwsblad. Ook Franse Faun-Ardèche Classic ProTour op 26-02; Kuurne-Brussel-Kuurne, ProTour wordt 27 februari verreden. 28-02 Drome Classic in Frankrijk ook ProTour. 

PORTRETTEN VAN HEDENDAAGSE WEGVEDETTEN DEEL 2 WOUT VAN AERT

Deze week de spot gericht op Vlaamse vedette Wout van Aert. Met louter aandacht voor prestaties op de weg. Geboren Herentals 15-09-1994. Getrouwd met Sarah De Bie, zoontje Georges is nu 1 jaar. Sinds 2019 rijdt Wout van Aert voor de Nederlandse topploeg JUMBO-Visma. Actief sinds 2014 bij Heren Elite. Behaalde tot nu toe totaal 38 overwinningen. Zegevierde in klassiekers Milaan-San Remo (2020), Strade Bianche (2021), Amstel Gold Race (2021) en werd 2e in Ronde van Vlaanderen 2020. In de Ronde van Frankrijk startte hij 3 maal en behaalde daarin 6 etappezeges. In 2019 kwam hij tijdens een individuele tijdrit ten val en raakte ernstig geblesseerd. Hij herstelde van de verwondingen en stond in 2020 volkomen fit aan de start van de voorjaarsklassiekers. Tijdens de Tour 2021 boekte hij 3 ritzeges; 1 zware bergrit, 1 individuele tijdrit en de belangrijkste laatste eindsprint in Parijs. Van Aert is een alleskunner, dat blijkt duidelijk uit zijn erelijst. Werd 1 Belgisch Kampioen op de Weg (2021) en 2 maal op de Tijdrit. Onderscheidingen; 3 maal Flandrien van het Jaar, 2 keer Sportman van het Jaar en tevens de Nationale Trofee voor Sportverdiensten. Deze wordt in België slechts 1-malig tijdens een carrière uitgereikt. Voorts De Vlaamse Reus en 2 keer De Kristallen Fiets. Dat Wout van Aert in de winter meer dan aardig veldritten afwerkt is bekend. Werd al 3 maal Wereldkampioen in deze discipline. Maar sinds 2020 ligt zijn focus (en die van het team JUMBO-Visma) op de wegwedstrijden. Door zijn veelzijdigheid kan van Aert uitgroeien tot een echte Ronderenner. Echter, de klassiekers blijven zeer belangrijk. In 2022 wil de Vlaming een serieuze gooi doen naar het veroveren van De Groene Trui in de Tour. Maar eerst scoren in het aanstaande voorjaar. Hoofddoelen zijn De Ronde van Vlaanderen & uiteraard Parijs-Roubaix. Met echtgenote Sarah heeft van Aert een kledinglijn ontwikkeld met de alleszeggende naam “Panache”. Wout van Aert eindigde in 2021 als 2e in de eindstand van de UCI-ranglijst. Voor talrijke fans en journalisten vormt de man uit Herentals nu al een fenomeen. Is goedgeluimd en neemt de tijd voor zijn supporters én verslaggevers. Dit was aflevering 254 van....