Peter van Aert (ODIO) in actie te Putte.
Peter van Aert (ODIO) in actie te Putte.

Doorstart met derby Grenswachters-ODIO

Algemeen

PUTTE/OSSENDRECHT –  Op zondag 6 februari hervatten ook Grenswachters en ODIO hun avontuur in de Vierde Klasse B. De derby te Putte is na ruim vier jaar terug van weggeweest! Saillant detail vormt het feit dat beide teams elkaar inmiddels toch driemaal in competitieverband hebben getroffen. Echter de heenwedstrijden in Ossendrecht kregen door de corona-maatregelen telkens geen vervolg op sportpark De Buizerd.

In een slechte wedstrijd op 5 november 2017 deelde men voor het laatst de punten. Thom van Dongen kopte een kwartier voor tijd de gelijkmaker voor Grenswachters binnen nadat eerder Peter van Aert met een afstandsschot ODIO op voorsprong had gebracht. Laatstgenoemde gaat in zijn rol als ODIO-staflid in ieder geval diens treffer niet prolongeren. 

In april 2021 zijn de voetbalclubs opnieuw in training voor wat mogelijk de laatste stuiptrekkingen van het seizoen zou kunnen gaan betekenen. Bij ODIO gaan Marijn Corré en Peter van Aert een duel om de bal aan. Peter van Aert draait weg doch zijn linkervoet blijft staan. Met helse pijn aan knie verlaat hij het veld. “De knie bleef lang dik waardoor niet echt een goede diagnose kon worden gesteld. Tijdens een second opinion bij Stimulus zag men direct dat de voorste kruisband was gescheurd. Een blessure waar je normaal mee kunt leven, wilde ik in de toekomst echter aan sport blijven doen dan was een operatie onvermijdelijk. Half juni ging ik onder het mes en sindsdien revalideer ik.”
De architect bij BMVV Bouwmanagement woonde in zijn jeugd hemelsbreed ongeveer even ver van de sportparken te Hoogerheide, Huijbergen en Ossendrecht. Ondanks overwegend Huijbergse roots koos hij, in tegenstelling tot de iets verderop wonende gebroeders De Weert, op jonge leeftijd voor het groenwit van ODIO. “Donovan en Ferry zaten in Hoogerheide op school en gingen naar METO. Ik zat ik Ossendrecht op de basisschool en ging aldaar met mijn klasgenootjes voetballen. Logische keus”, legt Peter van Aert uit. Vanuit het ODIO-jeugdplan maakte ook hij onder trainer Wim Blommerde op 26 oktober 2014 bij SVC uit (1-5) zijn debuut in de hoofdmacht. Vervolgens maakte hij met regelmaat in de teams van Andy Wierikx en Peter van Oirschot zijn opwachting. Inmiddels kwam de allrounder 61 maal uit in competitieverband.
“In die tijd maakten steeds meer jongens de overstap vanuit de A-jeugd en het tweede elftal naar het eerste. Keertje invallen, keertje basis. Ook ik kwam zo aan mijn wedstrijden toe. Hadden er iets meer kunnen zijn als ik niet tegen een enkelbreuk was opgelopen. Daarnaast had ik op mijn favoriete positie, verdedigend centraal op het middenveld, in de gebroeders Melsen geduchte concurrentie. Zodoende nam ik genoegen met waar de trainer me nodig had. In de jeugd speelde ik linksbuiten, bij ODIO 1 als rechtsback.”
De revalidatie van Peter van Aert ligt zeven maanden na diens operatie op schema. Tweemaal per week werkt hij bij Stimulus aan zijn rentree en maakt op speeldagen deel uit van de groep. “Wat hand- en spandiensten verrichten. Op de bank toekijken viel soms niet mee, je zou zo het veld inspringen. Vanaf zondag gaan we op zoek naar de punten. Op Rimboe na zijn we niet weggespeeld. We misten soms net dat beetje geluk. Grenswachters vormt de eerste nieuwe uitdaging voor het team, misschien nog een paar speelminuten aan het eind van het seizoen voor mij persoonlijk”, aldus een strijdbare Peter van Aert.