Afbeelding

Kerkberichten Zuidwesthoek, Halsteren/Lepelstraat

Algemeen

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Let op: het is verplicht een mondkapje te dragen bij binnenkomst en het verlaten van de kerk, uw handen te ontsmetten en u dient 1,5 meter afstand te houden.

Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld)

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. 

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naar uitvaart@samenkerk.nl 

Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl

Intenties
Onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Marinus Pijnen echtgenoot van Paula Huijgens. In Ossendrecht: Rinus Maasdijk e.v. Toos Bosters.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide

Woensdag 2 februari om 09.30 uur: Maria Lichtmis; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar.  Mededelingen: tijdens de viering van Maria Lichtmis is er een kaarsenzegening, uw kaarsen van thuis kunnen worden gezegend als u die meebrengt, na deze viering kunt u de Blasiuszegen ontvangen, vrijdag 4 februari is er geen 1e vrijdag van de maand viering. Zondag 6 februari om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: p.w. Piet de Meijer; Kosters: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: Adriana Antonissen v.w.verj., Christ Hopmans e.v. Angela Melsen v.w. jrgt. Mededelingen: zondag 13 februari om 09.30 uur: eucharistieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte

Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl

Mededelingen: Zaterdag 5 februari is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 12 februari om 19.00 uur.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen

Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, bij het Parochiecentrum te Hoogerheide, Raadhuisstraat 134 of via de website www.samenkerk.nl. 

Mededelingen: Zaterdag 5 februari is er geen viering, de volgende viering is op zaterdag 12 februari om 17.00 uur.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht

Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Dinsdag 8 februari om 19.00 uur: Eucharistieviering in Adolphine Kapel; Voorganger: vicaris Paul Verbeek. Mededelingen: zondag 6 februari is er geen viering, de volgende viering is op zondag 13 februari om 11.00 uur.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht

Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Actuele informatie: www.pkgw.nl.

De diensten gaan weer door met bezoekers (maximaal 30). U dient zich van tevoren aan te melden via de mail: scriba@pkgw.nl.
Elke dienst is ook te volgen via Kerkdienst Gemist of Youtube.

Zondag 6 februari 9.45 uur: Ds. W. Lolkema, Woensdrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren

Sint Christoffel Parochie, Secretariaat H. Quirinuskerk, Halsteren, Lindenlaantje 13, 4661 JK Halsteren, tel: 0164-682310, open op donderdag van 9.00-12.00 uur, e-mail: quirinuskerk@sint-christoffel.nl. Gelieve te reserveren voor de dienst via tel. 682310 of de website Christoffel Halsteren.

Zondag 6 februari 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Toos de Klerk-Ribbens; Winfried Legein, Frits van Dijk. Overleden: Andre Dijke. Donderdag 10 februari 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort.

Pastoraal woord

Licht in de duisternis

We leven in een breekbare tijd. Hier kunnen we kort en krachtig over zijn. Daarom was het een verademing dat het thema in de week van gebed voor eenheid ‘Licht in de duisternis’ is. Het thema van deze viering is bedacht door de Raad van Kerken in het Midden-Oosten. Geografisch gezien een enorm gebied met eigen problemen. Toch hebben ook zij ervoor gekozen om een positief geluid te laten horen. Het is daarom niet verwonderlijk dat we een paar weken teruggaan in de tijd en het verhaal van de drie wijzen uit Mattheüs 2 lezen. De drie wijzen komen uit verre landen en vertegenwoordigen de verschillende culturen die men in de tijd van Jezus kende. Ze verbeelden de eenheid die God voor alle volken wenst. Een eenheid waar we juist in deze tijd bij stil willen staan in een wereld waar verdeeldheid de boventoon voert. Het verhaal van de drie wijzen gaat over mensen die hun dagelijkse leven achter zich laten en op zoek gaan naar wat werkelijk belangrijk is in het leven. Voor de drie wijzen betekent dit dat zij ergens een vast punt boven zich hebben, waarop ze hun leven oriënteren. Hun blik is naar boven gericht. Ze zijn naïef en open genoeg zijn om zich te laten leiden door een geheimzinnig licht, maar ook slim en realistisch om de juiste wegen en omwegen te vinden. Aan het einde van hun lange tocht vinden ze hun Koning, het kindje Jezus, geboren in een stal. Ver weg van dure paleizen, van macht en bezit hebben zij gevonden waar zij naar op zoek waren. Het is goed om een paar weken na Kerstmis nog eens bij deze tekst stil te staan. De drie wijzen laten zien dat het de moeite waard is de reis te aanvaarden en ons te laten verrassen. Ze maken verder duidelijk dat we ons niet van de wijs moeten laten brengen door mensen, die meer om behoud van eigen positie bekommerd zijn dan om waarheid en welzijn. Ze laten ons ten slotte weten dat in de eenvoud van een pasgeborene Kind en zijn moeder Maria een goddelijke majesteit schuilgaat. Wat ze na dit bezoek mee terug naar huis nemen is vele malen groter dan hun eigen leven. Het is hoop en licht dat de wereld niet helemaal vol duisternis is. Laten wij bidden dat wij deze hoop en dit licht mee mogen nemen naar de plaatsen waar wij wonen en werken om zelf een beetje licht te mogen zijn. 

Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Christoffelparochie.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat

Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 5 februari 16.00 uur: Dienst van W.G.C. Familieviering . Presentatieviering van de Communicanten. Dit is een besloten viering. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: o.echtp. Looyen van Osta; Rinus Brouwers w.v. Nel Boogaart; o. fam. van Tillo-Schijvenaars. Minus Schoonen e.v. Corrie Havermans; Alle slachtoffers van de watersnoodramp. Voorg.: Past. L. Robijn m.m.v. het kinderkoor. Dinsdag 8 februari 16.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen.

Sint Martinuskerk Halsteren

Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren.

Zondag 6 februari 10.00 uur: Eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw- Vossemeer, Ds. Henk van het Maalpad.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Noordgeest te Bergen op Zoom: Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Een familiebericht komt in deze veelgelezen
huis-aan-huiskrant zeker tot zijn recht.
Bel: 0164-682286.