Afbeelding
Foto: De Huijberg

Predicaat ‘Kern met Pit’

Algemeen

HUIJBERGEN - Op donderdag 20 januari ontving de Franciscaanse leefgemeenschap De Huijberg uit handen van Ardwin Lantain het predicaat ’Kern met Pit’. Aan dit predicaat is een cheque van € 1.000 verbonden.

De Huijberg kwam in beeld met haar schooltuinproject, een samenwerking tussen De Broeders van Huijbergen, Basisschool Ste.-Marie en De Huijberg. Een deel van de kloostertuin van de Broeders van Huijbergen is sinds 2021 ingericht als schooltuin. De leerlingen van Groep 7 gaan daar wekelijks aan de slag om zonder bestrijdingsmiddelen groente en fruit te telen. Een educatief, groen en verbindend project.

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt of dorp te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft.

‘Kern met Pit’ is een landelijk initiatief van de KNHM foundation. Deze foundation daagt mensen uit hun leefomgeving socialer en mooier te maken. Ze inspireren, adviseren en verbinden maatschappelijke initiatieven waardoor zij sneller groeien. Dit doen ze als landelijk netwerk van 150 adviseurs die zich hiervoor als vrijwilliger inzetten.

Meer weten over De Huijberg, ga naar de website www.dehuijberg.nl