Afbeelding

Torenhoge besmettingscijfers maar nauwelijks opnames

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT – Omikron regeert het land: overal gaan de besmettingscijfers “skyhigh”, ook in de gemeente Woensdrecht worden records gebroken. Hoewel de besmettingscijfers fors stijgen, geldt het tegenovergestelde voor de ziekenhuisopnames: sinds Nieuwjaar was er slechts één opname, en werden er geen overlijdens gemeld.

In de afgelopen week werden in de gemeente Woensdrecht 273 nieuwe coronabesmettingen gemeld, terwijl het weekgemiddelde eind december nog maar net boven de honderd lag. 

“Zoveel besmettingen hebben we nog nooit gehad in de gemeente”, zegt burgemeester Steven Adriaansen, “dit gaat richting anderhalf procent van de bevolking.” 

Toch is de situatie minder dramatisch dan de besmettingscijfers doen vermoeden. In week 1 van 2022 werd één coronapatiënt uit de gemeente Woensdrecht opgenomen in het ziekenhuis, een week later daalde het aantal opnames naar nul. Sinds 23 december zijn er geen inwoners van de gemeente overleden aan corona. 

Bovendien ligt de vaccinatiegraad in de gemeente Woensdrecht hoog: ruim 16.000 inwoners zijn volledig gevaccineerd, dat komt neer op 88% van de bevolking boven de 12 jaar.