Marc van Eekeren
Marc van Eekeren Foto: Dennis van Loenhout

ABZ’s levensredder zoekt verlenging

Algemeen

HOOGERHEIDE – Al sinds 2012 zit Hoogerheidenaar Marc van Eekeren namens ABZ in de gemeenteraad. Van Eekeren is open en eerlijk, luistert graag naar zijn kiezers, wil dat niemand buiten de boot valt en dat de kernen van de gemeente leefbaar blijven. Bovendien ontpopte hij zich in de afgelopen raadsperiode bijna letterlijk tot levensredder.

“Het gaat allemaal om mensen”, zegt Marc van Eekeren. Mensen zijn de enige reden dat hij al bijna tien jaar in de Woensdrechtse gemeenteraad zit: “In de afgelopen jaren, maar zeker de laatste weken, heb ik veel met inwoners van de gemeente gesproken. Mensen in onze gemeente zijn over het algemeen tevreden, en dat doet deugd, daar gaat het allemaal om. Maar er valt altijd wat te verbeteren. Bijvoorbeeld voor jongeren, die om woningen verlegen zitten. Ook de komende vier jaar is er nog genoeg te doen.”

Zelf is Van Eekeren binnen de raad vooral actief binnen de commissie samenleving en het sociaal domein. Daar wil hij zorgen dat niemand buiten de boot valt, en dat problemen bij mensen zo vroeg mogelijk gesignaleerd worden, zodat ze zo snel en zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. In alles wat hij doet zet Marc van Eekeren in op de leefbaarheid van de kernen in de gemeente. “Nog niet zo lang geleden bogen we ons over de aanrijtijden van ambulances, die vooral in Ossendrecht en Putte nog wel eens overschreden werden. We bekeken onder andere of er samengewerkt kon worden met België, maar voor zoiets gerealiseerd wordt verstrijkt er vaak veel tijd. Ik heb toen het idee geopperd om onze inwoners vanuit het raadsbudget een reanimatie- en AED-cursus aan te bieden. Hierdoor worden er meer mensen opgeleid om de AED apparaten goed te kunnen gebruiken, want bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van cruciaal belang. Dat voorstel werd unaniem aangenomen, en ruim 200 mensen meldden zich aan voor de cursus. In sommige gevallen heeft die cursus al echt het verschil kunnen maken. Daar ben ik enorm trots op, zo kun je als raadslid het verschil helpen maken.”

“Ruim 200 mensen meldden zich aan voor de cursus”

Wat Van Eekeren betreft verdient ABZ een “dikke voldoende” voor haar prestaties in de afgelopen periode. “ABZ is een bewezen constante in de Woensdrechtse politiek, niet alleen luisteren we al jaren naar wat onze inwoners willen, en stellen we ons verkiezingsprogramma op aan de hand van wat zij ons vertellen, in de afgelopen periode hebben we ook vrijwel alle punten uit ons verkiezingsprogramma gerealiseerd. Dat bewijst dat een stem op ABZ een goede stem is. In de 25 jaar dat de gemeente Woensdrecht oud is, zit ABZ al 21 jaar in het college. Voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen hoop ik vooral op een grote opkomst. Het is belangrijk om je in de politiek te verdiepen en te kijken welke partij bij je past, zelfs als dat niet ABZ is. Je mag je stem laten horen, dus grijp die kans. Elke stem telt, maar ik durf wel te zeggen dat een stem op ABZ nooit verloren is.”