Les op de school in Gambia.
Les op de school in Gambia.

Statiegeldactie ten bate van onderwijs in Gambia

Algemeen

HALSTEREN - Evenals voorgaande jaren is er de statiegeldactie bij PLUS Halsteren voor Stichting Sponsor a Child in Gambia West Afrika. Deze statiegeldactie loopt de gehele maand januari. 

De familie Volkers uit Halsteren reist al jaren af naar Gambia, dat tussen Senegal ligt. Tiny en Peter Volkers hebben daar een school gebouwd en er later nog eens vier klassen bij gebouwd, zodat er nu totaal zestien klassen zijn. De school wordt bezocht door zo’n 750 leerlingen. De kinderen beginnen op de kleuterschool tot klas 6 en er worden rond de vijftig kinderen gesponsord, van kleuterschool tot klas 8.
Ook in Gambia heerst het Coronavirus en was de school vorig jaar voor maanden dicht. In de tussentijd werden er plannen gemaakt voor voortgezet onderwijs en is men gestart met een brugklas. Voor het vervolgonderwijs zijn onder meer naaimachines nodig. Ook wordt er gebouwd aan een ‘kook’ lokaal. Er wordt nu lesgegeven in de ochtend en in de middagen, voor de kinderen is er het op zaterdagochtend mogelijk om bijles te volgen. De computerklas, met medewerking van Secured-IT die de pc’s nakeek en klaar maakte met onder andere Engelse Windows, is in vol bedrijf. De kinderen krijgen twee keer per jaar tandpasta, tandenborstel en zeep, Afgelopen jaar, 2021, heeft de ‘mobile’ tandarts de kinderen nagekeken. Kijk ook eens op:
www.stichting-sponsor-a-child.nl

Bouw van een kooklokaal bij de school in Gambia.