Nathan mocht Jezus in zijn kribbe leggen.
Nathan mocht Jezus in zijn kribbe leggen. Foto: Pascal Brugman

Jezus in de levende kerststal gelegd

Algemeen

HUIJBERGEN - Op kerstavond werd in de levende kerststal van Huijbergen het kerstverhaal compleet gemaakt. De achtjarige Nathan van Houten uit Huijbergen werd gevraagd om dit jaar Jezus in de kribbe te leggen van de kerststal. Normaal zou er in de kerk een kerstmis zijn, maar vanwege de coronamaatregelen vond die niet plaats. 

Er werd contact opgenomen met Theo Sanders van de kerststal om hier toch aandacht aan te besteden en Pascal Brugman maakte hier een film van. Theo Sanders was blij met alle aandacht voor de kerststal, de positieve reacties van inwoners en ver daarbuiten.  

Jozua van Houten is een van die inwoners en vind het een super initiatief: “Elk jaar kom ik hier met plezier met mijn kinderen. Het is zo leuk dat er levende dieren in staan en dat deze geaaid kunnen worden.” Het filmpje werd onder andere in de facebookgroep: “Ge zijt van Huijbergen als” geplaatst. Hier liet oud inwoonster van Huijbergen Judith van Beurden-Witte weten dat ze mooie herinneringen heeft aan de kerststal: “Toen mijn zoon 3 weken oud was, lag hij zelf in de kribbe. Vanaf dat moment maken we elk jaar een foto in de stal bij de kribbe. 7 jaar later bracht hij tijdens de nachtmis Jezus naar de kribbe. Inmiddels is hij 12 jaar en komen we nog steeds elk jaar naar Huijbergen voor de traditionele foto.” 

De fans van de kerststal en de bouwclub hopen dan ook dat deze traditie volgend jaar weer mag plaatsvinden. 

Oliver mocht ook even plaatsnemen voor een foto.