Afbeelding

Muffins voor mensen in zorg

Algemeen

REGIO -“Iets ontvangen is fijn, maar iets geven, is eigenlijk veel leuker!” Daarom stond het team van Samen in de Regio maandag en dinsdag met veel plezier klaar om dozen met muffins aan partners in de zorg uit te delen.

Directeur Anita Karremans: “Vorig jaar kregen we door het faillissement van een taartfabriek 8.000 taarten en taartjes die we mochten uitdelen. Met deze mooie herinnering en de naderende feestdagen zijn we gaan nadenken over een nieuwe actie. Dawn Foods uit Steenbergen was gelijk enthousiast! en gaf van alles wat: vanille, chocola en bosbessen muffins! 

Met deze toezegging begon de logistieke uitdaging, want hoe zorg je dat alle partners die muffins willen hebben, ze ook krijgen? “Vorig jaar zijn we zelf gaan rijden”, reageert Karremans, “maar dit jaar zijn de zorgpartners naar ons toegekomen.” Een chauffeur van Mepavex stond al vroeg klaar met een koelwagen en na een stop op de locatie van Samen in de Regio, reed hij naar tanteLouise voor een grote levering. Via afgeblokte tijdsvakken op twee dagen, kwamen de partners naar de vestiging van de netwerkorganisatie. Bij het uitdelen van de muffins ontving een aantal zorgpartners een stapeltje kaarten om aan eenzame ouderen en kwetsbare gezinnen te geven. Deze kaarten zijn gemaakt door Hotel La Pucelle op initiatief van de Young Active Locals (YAL). Samen met diverse bedrijven en scholen werden de kaarten voorzien van een persoonlijke groet. “Mooi om zo iets extra’s te kunnen doen!”, zegt Ilias Ahajaj van YAL. “Zo leuk om al die positieve reacties te ontvangen!”, aldus Karremans.

Een van de ontvangers voegt eraan toe: “Wij zijn zo blij dat we hier al dat lekkers mogen komen halen. Geweldig deze actie! Helemaal na het vervelende nieuws van weer een lockdown kunnen onze cliënten dit enorm waarderen!”

.
Afbeelding
Afbeelding