Projectontwikkelaars Anne Oerlemans en Bas Willemse presenteren nieuwbouwplan Walhoeve.
Projectontwikkelaars Anne Oerlemans en Bas Willemse presenteren nieuwbouwplan Walhoeve. Foto: Bep Tielemans

Gemeente trots op nieuwbouwplan Walhoeve

Algemeen

HOOGERHEIDE - Op de hoek tussen de Ossendrechtseweg en de Mgr. Poelsstraat in Hoogerheide, een terrein dat al jaren braak ligt, wordt nieuwbouw mogelijk gemaakt voor 25 woningen. Dinsdagmiddag heeft de projectontwikkelaar het plan ‘Walhoeve Hoogerheide’ gepresenteerd. Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs besloten medewerking te verlenen aan dit nieuwbouwplan.

In november is er een informatiebijeenkomst over geweest voor omwonenden. Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Walhoeve Hoogerheide’ ligt ter inzage tot en met 26 januari 2022. 

De gemeente is ingenomen met de mooie aanvulling van de wijk. 

Nieuwbouwplan ‘Walhoeve’ omvat 25 grondgebonden woningen met een gevarieerd aanbod, namelijk: twee twee vrijstaande woningen aan de Ossendrechtseweg; acht  twee-onder-één-kapwoningen, zes seniorenwoningen, bestaande uit twee blokken met drie-onder-één-kapwoningen; negen woningen, bestaande uit zes hoek- en drie tussenwoningen. Of het om koop- of huurwoningen gaat is nog niet duidelijk. 

De woning en het bakkershuisje op locatie blijven behouden; schuur en bijgebouwen worden gesloopt. Dit in goed overleg met de eigenaar. 

De ruimte tussen de nieuwbouwwoningen en de Ossendrechtseweg/deel van de Mgr. Poelsstraat wordt groen ingericht als parkachtige ruimte met bestaande en nieuwe bomen. Het wordt zo aangelegd dat hemelwater op een natuurlijke wijze en geleidelijk in de bodem kan infiltreren. 

De projectontwikkelaar, HelMa Vastgoed, gaat alles aanleggen. Het beheer zal later afgestemd worden met de gemeente. 

Om dit plan mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het college wil hier graag medewerking aan verlenen. Het plan sluit aan bij de Woonvisie en woningbouwplanning van gemeente Woensdrecht. Nu de stikstofbelemmeringen opgeheven zijn en er een vergunning is vanuit de Natuurbeschermingswet - vleermuizen hielden de ontwikkeling op  - kan de bestemmingsplanprocedure gaan lopen. Het is een mooi plan, geschikt voor verschillende soorten bewoners.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding