Caritas
Caritas

Kerstpakketten van Caritas De Bron en Diaconie

Algemeen

ZUIDWESTHOEK - Al vele jaren organiseerde Caritas De Bron, in samenwerking met de Protestantse Diaconie Woensdrecht in de Volksabdij te Ossendrecht een kerstdiner voor mensen die bij de Voedselbank, WijZijn en Vluchtelingenwerk bekend zijn. In 2019 was dat alweer voor de tiende keer.

Omdat het vorig jaar door Corona niet door kon gaan, werden toen uiteindelijk 30 pakketten samengesteld. De inhoud bestond onder andere uit waspoeders, diverse drogisterijartikelen en kerstversieringen. En natuurlijk was er ook aan de kinderen is gedacht. Deze pakketten zijn vervolgens afgeleverd bij de uitgiftehal voedselpakketten Woensdrecht, waar ze door Jeroen Houben namens Caritas en de Diaconie zijn overhandigd. 

Helaas kan ook dit jaar het kerstdiner met ouders en kinderen weer niet doorgaan. Daarom is vanuit Caritas De Bron en de Diaconie een inventarisatie gemaakt, samen met de Voedselbank, WijZijn Traverse en Vluchtelingenhulp. Er zijn nu mooie kerstpakketten gemaakt voor de veertig gezinnen die zijn aangemeld, bestaande uit 70 volwassenen en 40 kinderen. 

Bij inkoop bij de plaatselijke middenstand, werden de initiatiefnemers dusdanig gesponsord, dat ze extra mooie pakketten voor zowel de volwassenen als de kinderen konden samenstellen Mede dankzij de Jumbo, firma Matthijs snoepgoed, Primera met kinderboekjes en de Kerstrozen door Bei Hanneke konden Caritas De Bron en Diaconie de mensen verblijden met mooie kerstpakketten. De pakketten zijn coronaproof uitgereikt in de kerk.

Caritas
Afbeelding