Op de plek van het voormalig BWI-gebouw komt nieuwbouw en de wens is dat daar starterswoningen bij komen.
Op de plek van het voormalig BWI-gebouw komt nieuwbouw en de wens is dat daar starterswoningen bij komen. Foto: Dennis van Loenhout-www.devl.nlA

Weer motie voor starterswoningen Kromstraat

Algemeen

HOOGERHEIDE - Naar aanleiding van een presentatie met ideeën en opmerkingen van bewoners van de Kromstraat is de PvdA de geagendeerde motie nog eens grondig gaan bekijken en is een verbeterde versie gepresenteerd. Raadslid René Adriaansen heeft aangegeven, dat hij nog openstond voor suggesties, deze zijn vertaald in een nieuwe motie die is ingediend in de gemeenteraad.  

Fractievoorzitter Wendy de Koning-Bogers (PvdA): “De raad heeft in een motie van 16 september het college gevraagd een haalbaarheidsonderzoek voor starterswoningen (koop of huur) aan de Kromstraat te Hoogerheide uit te voeren. Het college informeert de raad over de varianten bouwen van 3 vrijstaande woningen versus 10 starterswoningen. De nood aan starterswoningen is groot en vraagt op korte termijn om oplossingen, ook nu dit tot een verliesgevende grondexploitatie voor de gemeente leidt. Bewoners van de Kromstraat hebben tijdens de Opinieraad Ruimte van 26 oktober en 30 november jongstleden ingesproken en hierbij hun zorg ten aanzien van parkeeroverlast en extra verkeer in de Kromstraat kenbaar gemaakt. Het college wordt gevraagd een bouwplan te ontwikkelen met 4 betaalbare starterswoningen (koop/huur) en 2 vrije kavels (inclusief parkeerplaatsen op eigen grond) op de locatie Kromstraat te Hoogerheide en hierbij uit te werken dat de bewoners van de Kromstraat bij het vervolgproces betrokken worden om samen een bouwplan mee te ontwikkelen. Starters uit de gemeente Woensdrecht moeten voorrang krijgen.”