Afbeelding

Kune Zuva laat de zon schijnen

Algemeen

LEPELSTRAAT - REGIO - Het is weer december, het moment om nieuws van Kune Zuva te ontvangen. Het afgelopen jaar is door het coronavirus (COVID-19) bijna net zo raar verlopen als vorig jaar. Ook de projecten waar Kune Zuva bij betrokken is hebben op allerlei vlakken te maken gekregen met de effecten van corona, maar desondanks is er mede dankzij steun vanuit de omgeving weer veel bereikt het afgelopen jaar. 

Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs die Stichting Kune Zuva ook het afgelopen jaar weer hebben gesteund. Kune Zuva betekent ‘de zon schijnt’. Dit is direct het doel van deze stichting: de zon laten schijnen door mensen in Afrika kansen te geven in het leven. Dit doet Kune Zuva al meer dan 20 jaar door het opzetten, begeleiden en financieren van kleinschalige projecten. Stichting Kune Zuva steunt mensen ook op individuele basis. Momenteel lopen er projecten in Tanzania, Zuid-Soedan, Kenia, Ethiopië, Malawi, Zimbabwe en Namibië. 

Het resultaat van de kerstnieuwsbrief 2020 was € 7.472. Naast particulieren zijn er scholen, andere stichtingen en organisaties die de stichting een warm hart toedragen. Daardoor kon Kune Zuva in 2021 ruim € 50.000 aan zinvolle projecten besteden. Een geweldig resultaat, hiervoor hartelijk dank! 

In Malawi is een plattelands kleuterschool opgeknapt en krijgen de kinderen nu les van een gekwalificeerde onderwijzer. De volgende stap is de groentetuin op orde brengen, waardoor ook een voedzame maaltijd kan worden verstrekt. In Kenia zijn twee weesjongens en vier weesmeisjes afgestudeerd. Twee hiervan geven nu les in het speciaal onderwijs. Daarnaast ondersteunen we in verschillende landen diverse scholieren, die zonder onze hulp hun middelbare school niet kunnen afmaken. In Ethiopië hebben we een plattelands ziekenhuis voor de allerarmsten kunnen opknappen. Verder zijn er in Ethiopië 7 jonge vrouwen afgestudeerd en enkele al aan het werk, maar de (dreigende) oorlogssituatie maakt werk vinden en studievoortgang op dit moment niet eenvoudig. Opvallend is dat ook dit jaar weer 3 van onze oud studentes op eigen kracht een masters hebben afgerond in combinatie met hun baan. Zie ook: www.kunezuva.nl, Nieuw-Vossemeer, telefoon (0167) 503186.