Afbeelding

GGD’en staan voor historische vaccinatie-opdracht

Algemeen

REGIO - Alle GGD’en zetten zich schrap voor de enorme boostercampagne in de bescherming tegen de nieuwe omikronvariant van het coronavirus. 


De GGD’en zetten zoveel mogelijk beschikbare eigen mensen in die nu andere taken uitvoeren en daarnaast aangemelde reservisten, uitzendkrachten, medewerkers van het Rode Kruis, hbo- en mbo-studenten en medewerkers van Defensie. Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland vraagt om begrip wanneer het maken van een afspraak voor de boostervaccinatie niet helemaal vlekkeloos verloopt, of mensen wat langer moeten wachten op een passende locatie. Geduld is belangrijk, stelt de koepelorganisatie: iedereen komt in de komende weken aan de beurt. De GGD’ers moeten onder hoogspanning werken en doen dat professioneel met grote inzet en motivatie.

Op dit moment zijn er 85 vaccinatielocaties operationeel met nog 15 locaties te openen in de komende maand. Daarnaast zijn er nog 40 satellietlocaties, die één of enkele dagen per week open zijn. Ook zijn er 10 XXL-locaties die meer dan 12 priklijnen hebben. GGD GHOR Nederland streeft hiermee naar een landelijke dekking. De gemiddelde reistijd naar een vaccinatielocatie is ongeveer 12 minuten. GGD GHOR Nederland vraagt iedereen zich zoveel mogelijk online aan te melden. De GGD-site www.uitlegprikafspraak.nl legt uit hoe dit gaat.