Peter Hussaarts en Arianne Nuijes blijven zoeken naar mogelijkheden.
Peter Hussaarts en Arianne Nuijes blijven zoeken naar mogelijkheden.

Blijven zoeken naar mogelijkheden

Algemeen

OSSENDRECHT – Eigenlijk hoef je een ondernemer in de horeca niet te vragen hoe het jaar 2021 was. Er lijkt maar één antwoord mogelijk: “slecht”. In Ossendrecht is het niet anders, maar Peter Hussaarts en Arianne Nuijes van Eetcafé Boulevard hebben geen zin om te blijven hangen in negatieve gedachten. Liever blijven ze zoeken naar mogelijkheden, en worden ze verrast door hun eigen creativiteit in moeilijke tijden.

Zeker, de coronacrisis en de niet aflatende stortvloed aan steeds veranderende maatregelen laten ook bij Eetcafé Boulevard in Ossendrecht hun sporen na. Zodra de nieuwste lockdown werd afgekondigd regende het weer annuleringen van gereserveerde diners en feestjes, en dat is niet de eerste keer. “De eerste lockdown was al enorm lastig”, zegt Arianne, “nu kun je iets meer, maar om vijf uur moeten sluiten is voor elke horecazaak een grote klap. Bovendien komt er nu bij dat we QR-codes moeten controleren. Daar zitten wij echt niet op de wachten, maar het zijn de regels en die moeten we naleven. Gelukkig werkt 99% van onze klanten goed mee, en hebben ze begrip voor onze positie. Maar ik heb er best wel eens wakker van gelegen.”

Omschakeling

Het huwelijk tussen Arianne en Peter is het toonbeeld van een goed huwelijk, want hoewel ze allebei wel eens een slechte dag hebben vullen ze elkaar perfect aan. Slechte dagen hebben ze nooit samen. Toch ligt ook Peter wel eens wakker. “Het was vorig jaar een enorme omschakeling. Ineens moesten we gaan denken in plastic en karton”, zegt hij, “toen de lockdown dit voorjaar eindigde waren we hartstikke blij. Eindelijk konden we weer gasten ontvangen, zoals dat hoort, en onze gerechten serveren zoals dat hoort. De zomer was enorm hectisch, maar ook enorm leuk, een echte topzomer. Maar nu zitten we dus weer in een gedeeltelijke lockdown, en moeten we onze gerechten weer bezorgen in plastic en karton. We krijgen veel positieve reacties op de maaltijden die we bezorgen, maar ik presenteer mijn gerechten toch het liefste op een bord. Dit is niet waarvoor je het doet als kok.”

Voldoening

Toch, ondanks alles, weet Eetcafé Boulevard zich staande te houden in deze roerige tijd. Dat Arianne haar oude vak – verpleegkundige in de GGZ – weer heeft opgepakt helpt daarbij, maar wat nodig beter helpt is dat Peter en zij er plezier in hebben om er het beste van te maken. “Mijn baan in de GGZ is een noodgreep, maar wel een noodgreep die veel voldoening brengt, en die me de nodige afleiding geeft zodat ik daarna weer met een frisse blik kan ondernemen. Ondernemen zit gewoon in je”, zegt Arianne, “ik groeide op in een ondernemersfamilie, dus ik weet al mijn hele leven niet beter. Vorig jaar waren we al verrast door het succes van onze afhaal- en bezorgservice. Ook nu loopt die weer lekker, mensen kijken uit naar onze maandelijkse flyer en we zien ook steeds meer mensen die gewoon komen lunchen. Die mensen bedienen we natuurlijk graag! Ondertussen hebben we de indeling van onze zaak kunnen verbeteren, waardoor we dezelfde bezetting kwijtkunnen met meer ruimte tussen de tafels. Dat werkt niet alleen beter, het voelt ook veiliger voor iedereen. Maar de mooiste ontdekking in deze tijd is misschien wel dat het ook gewoon heel fijn is dat we wat meer tijd hebben om met ons gezin door te brengen. Corona brengt meer dan alleen negativiteit.”

Flexibel

Dat Eetcafé Boulevard een kleinschalige onderneming is helpt ook, sterker nog, waarschijnlijk is het die factor die ervoor zorgt dat Eetcafé Boulevard het wel gaat redden. “We hebben enorm veel goede vrienden waarop we kunnen terugvallen”, zegt Arianne, “als het nodig is helpen ze met bezorgen en allerlei hand- en spandiensten. En nog veel belangijker: als we even een luisterend oor nodig hebben, dan zijn ze er ook.” Peter vult Arianne aan: “We zijn ook heel flexibel in wat we kunnen aannemen. Zelfs als mensen op dezelfde dag reserveren of bestellen doen wij ons uiterste best om die mensen te bedienen. Dan bel ik al mijn leveranciers en ga ik desnoods zelf nog op pad om overal de rekken en schappen leeg te trekken. Wie wil eten bij Eetcafé Boulevard, die is welkom, en die helpen we zo goed we kunnen. Mogelijkheden zijn er altijd.” 

“We krijgen veel positieve reacties op de maaltijden die we bezorgen, maar ik presenteer mijn gerechten toch het liefste op een bord”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding