Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Demonstratie boeren uitgesteld naar nog te bepalen datum

Algemeen

REGIO - De grote trekker demonstratie in Brussel op 13 en 14 december is uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Boeren zullen in december in hun land sterke demonstraties organiseren.

 

Duizenden EU-landbouwers zullen de straat opgaan om een eerlijk voedsel- en klimaatbeleid en een zekere voedselsoevereiniteit van de EU te eisen. Een echte, daadwerkelijke Deal met boeren, voor een eerlijk agri-food en klimaatbeleid is een brandend onderwerp dat boeren uit heel Europa aangaat en waar zij aandacht voor zullen vragen tijdens een grote demonstratie in Brussel. Wegens de huidige verslechtering van de situatie rond de COVID-19-pandemie is de demonstratie op 13 en 14 december uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Elke betrokken boer moet de mogelijkheid hebben om samen met zijn collega’s naar Brussel te komen om van de EU-beleidsmakers een echte landbouwovereenkomst te eisen zonder dat hij daarbij te maken krijgt met in- of uitreisbeperkingen zoals quarantainevoorschriften.

Daarom zijn er op 13 december in veel landen acties gehouden door de organiserende boerenorganisaties LsV, FDF en EUnited Agri, waarbij de boeren benadrukken dat de tijd voor grote verbeteringen is aangebroken. En ook hier: Er kan alleen sprake zijn van een echte Green Deal als er essentiële veranderingen worden doorgevoerd in het agrofood-systeem van de EU en wanneer dat systeem wordt vormgegeven met de krachtige bijdrage van de boeren. Slogans: ‘Er kan geen Green Deal zijn zonder boeren! Breng boeren aan de onderhandeltafel!’