Afbeelding

CDA maakt kieslijst bekend

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Hans Peter Verroen is de nieuwe lijsttrekker van het CDA in Bergen op Zoom voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De CDA leden hebben Hans Peter Verroen unaniem gekozen als lijsttrekker tijdens de digitale algemene ledenvergadering. 

Verroen is al raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad. Hans Peter woont in Lepelstraat en is docent en Dagelijks Bestuurslid van waterschap Brabantse Delta. Zijn bestuurlijke ervaring is volgens de leden hard nodig in deze tijd. 

Naast de lijsttrekker is ook de gehele kandidatenlijst vastgesteld. Op plaats 2 staat Stefaan Verheugt die al vier jaar raadslid is en in het dagelijks leven in een verpleeghuis werkt. Zijn sociale hart en inzet wordt zeer gewaardeerd. 

Jaap van Dam is nog maar 3 maanden raadslid maar heeft zich al jarenlang als burgerlid bewezen en krijgt de 3e positie. Jaap is actief op het gebied van Ruimtelijke Ordening en denkt vaak mee in bestemmingsplannen. 

Op plaats 4 staat Hilde Martens die al lange tijd actief is als burgerlid en raadslid. Zij heeft veel ervaring met schuldhulpverlening. Het Sociaal Domein kent voor Hilde weinig geheimen en zij pleit al jaren voor toepassen van de menselijke maat. 

Op plaats 5 staat Gerdien van Abeelen-Dekker: een relatief nieuw gezicht in onze gemeente, maar met de gemeentelijke politiek bekend door haar inzet in de Almelose en Bossche gemeente. Zij werkt als juriste bij een Zeeuws-Vlaamse zorgorganisatie 

Een reactie van Lijsttrekker Hans Peter Verroen: “Samen kunnen we méér, Het voelt zo positief, dat vertrouwen van de leden en het bestuur! Ik wil alle leden bedanken. “Het is een mooie en eervolle taak om op deze manier aan de Bergse Samenleving te kunnen bouwen. Bergen op Zoom heeft juist nu een krachtig bestuur nodig; uitdagingen genoeg!” Dat is géén éénmanswerk. Hans Peter: “Gelukkig gaan we dat als Bergse team CDA sámen oppakken. Op de lijst gaan ervaring en jong elan hand in hand: De juiste mix om héél de Bergse bevolking met kwaliteit te kunnen vertegenwoordigen. Zowel in stad als dorp moet worden samengewerkt. Niet ieder voor zich, maar als gemeenschap moeten we Bergen op Zoom optimaal maken voor alle inwoners. Dán gaan zaken soepeler en beter. Voor ons geldt: Samen kunnen we meer!”

Gehele lijst CDA: 1 Hans Peter Verroen Lijsttrekker 2 Stefaan Verheugt 3 Jaap van Dam 4 Hilde Martens 5 Gerdien van Abeele 6 Jac Backx 7 Lian Korst 8 Bernadette Widdershoven 9 Mariette van Egeraat 10 Koos van den Broek 11 Jan de Waal 12 Annette Stinenbosch 13 Eelco Stofbergen 14 Nico Hooijschuur 15 Albert Martens 16 Jurgen Stoop 17 Marcel Ganzeman 18 Kees de Klerck 19 Dirk van der Hulst 20 Wim van Breda 21 Thijs Koppers 22 Wim Joosten 23 Annet van Melle 24 Erik Verbogt 25 Jim Haaksma 26 Frans Mouws 27 Leo Withagen 28 Ad Petermeijer 29 Dome Widdershoven 30 Eugene van den Eijnden.