Natuurgebied de Pluimpot.
Natuurgebied de Pluimpot. Foto: Frans Tijink

Natuurexcursie Pluimpot met IVN Groene Zoom

Algemeen

REGIO - Struinen en vogelen door de Pluimpot en langs de Oosterschelde op Tholen. Voor maandag 27 december organiseert   IVN Groene Zoom een excursie langs de buitendijk van Nationaal Park Oosterschelde en door een binnendijks natuurgebied De Pluimpot bij Sint Maartensdijk op Tholen.

De Pluimpot is in 1957 afgesloten van de Oosterschelde door een zogenaamde zakkendam. Toen eb en vloed verdwenen werd ook de haven van Sint Maartensdijk gedempt. Vanaf die tijd is het gebied verzoet maar nog steeds is de invloed van het zout te herkennen aan bepaalde planten. In de Pluimpot is een wandelpad aangelegd, met als beloning een prachtig uitzicht over de Oosterschelde. De Pluimpot herbergt zowel in de zomer als winter vele soorten water-, weide- en zangvogels. Om te eten, als broedgebied of hoogwatervluchtplaats.

Praktisch: Vertrek op 27 december om 14.00 uur vanaf De Markt te Sint Maartensdijk, duur wandeling ongeveer 2 uur. Neem je verrekijker mee voor de vogels. Deelname is gratis, aanmelden verplicht via website IVN Groene Zoom: https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom/activiteiten/excursie-pluimpot