Afbeelding

Twaalf invallen in onderzoek naar vuurwapens

Algemeen

REGIO - Automatische vuurwapens, revolvers, geweren, meerdere 3D printers waarmee vuurwapenonderdelen werden geprint, diverse onderdelen van vuurwapens, stroomstootwapens, munitie. De politie stapte dinsdagochtend een twaalftal locaties binnen in een onderzoek naar de handel in vuurwapens en vond daar een heel ‘arsenaal’. 

Zes verdachten zijn aangehouden. Ook in Halsteren en Bergen op Zoom vonden invallen plaats, daarnaast in Rotterdam, Den Haag, Dordrecht, Papendrecht en Yerseke. De locaties kwamen bij de opsporingsdiensten in beeld door een lopend onderzoek. De invallen vonden zowel plaats in woonhuizen als bedrijfspanden.
In totaal waren zes aanhoudingen, één persoon wordt niet langer gezien als verdachte. Eén verdachte, een 31-jarige man uit Papendrecht, werd eerder al in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte in het onderzoek. Drie verdachten, een 37-jarige man uit Yerseke, een 40-jarige man uit Den Haag en een 43-jarige vrouw uit Den Haag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en moeten voor 14 dagen in bewaring. Een 59-jarige man uit Yerseke is eveneens voorgeleid maar hij mag, onder voorwaarden, zijn proces thuis afwachten. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.