ODIO da1 - WVV'67 da1
ODIO da1 - WVV'67 da1

Ladies derby: ODIO da1 - WVV’67 da1 1-3

Algemeen

HUIJBERGEN – Voor de motie van enkele partijen om sporten na 17.00 uur toe te staan was in de Tweede Kamer echter geen meerderheid te vinden. 

Het kabinet oordeelde eerder dat de niet-essentiële sectoren zoveel mogelijk gelijkgetrokken moeten worden. Inhoudelijke argumenten tegen het trainen na 17.00 uur zijn er eigenlijk niet. Buiten vinden er niet of nauwelijks besmettingen plaats en er zijn dan ook geen coronabrandhaarden terug te herleiden naar het voetbalveld. Reisbewegingen door trainingen vinden amper of anders op de fiets plaats aangezien Nederlanders gemiddeld op slechts 1,6 kilometer afstand van een voetbalvereniging wonen. Sporten is gezond en moet je juist niet inperken maar helaas is er een andere keuze gemaakt. Demissionair premier Rutte heeft in elk geval toegezegd dat sporten vooraan staat bij nieuwe versoepelingen.

In het weekend kan er wel door iedereen worden gevoetbald, maar dat is niet in alle gevallen verantwoord als er verder niet wordt getraind. De KNVB wil vooral in mogelijkheden blijven denken, bijdragen aan de oplossing tegen de pandemie en gaat per niveau en leeftijdscategorie een beslissing nemen over het wel of niet doorgaan van de competities.

Op zondag 5 december kwam men links en rechts binnen de Gemeente Woensdrecht toch in actie. Zo ook op een fris Sportpark De Heiloop in Ossendrecht. De Ladies Derby was, na eerder ODIO da1 - Vivoo/Meto da2 (0-4), toe aan haar tweede hoofdstuk. Wederom waren de dames van het jubilerende ODIO gastvrouwen, ditmaal voor de collegae uit Woensdrecht. Op grond van de in het verleden behaalde resultaten ging WVV’67 als favoriet van start. Het team is al vanaf de tienerjaren is nagenoeg ongewijzigde samenstelling actief en teert zodoende op ingeslepen patronen. ODIO daarentegen is een team in opbouw en wordt het jaar beter. Vanaf de aftrap gaven de Ossendrechtse dames goed partij en gokten, zoals zo vaak succesvol, op de afwerking van Daniëlle Bus. De ODIO-spits zat echter in de tang bij de WVV-verdedigster en schoonzus Amy Schroeijers!

Aan de andere kant kwam WVV-routinier Maaike van Zundert wel tot scoren en zorgde hiermee voor marge bij de thee. 

In de tweede helft werden alle inspanningen van ODIO wel beloond. Tania van Keulen trok de stand in evenwicht, 1-1. WVV’67 kwam echter voor drie punten en ging op zoek naar en vond uiteindelijk meer. Notabene Ossendrechtse Amber van Pul en Andrea Colpaart tekenden voor de goals. Vlak voor tijd leek ODIO opnieuw in de wedstrijd te komen doch WVV-keepster Alyssa Peeters stuitte onreglementair spits Daniëlle Bus en moest het veld verlaten. De vrije trap bleef echter onbenut.

De uitslag (1-3) werd door het zevental Deijn van Aelst, Gerald de Waal, Quirijn Schevenhoven, Karin Overbeeke, Coen Michielsen, Merel Janssens en Paulien Stultiëns voorspeld. Laatstgenoemde mag na loting namens AGO Advies de Wilbrink slagroomtaart tegemoet zien.

Tussenstand

Tussenstand Ladies Derby: 

Merel Janssens (8), Joost van Oirschot (8), Hans de Nooijer (8), Afke van Aalzum (8), Meghan Pijnen (8), Deijn van Aelst (8) en Gerald de Waal (8).