Afbeelding

De cirkel is rond voor Gerrit van der Meer

Algemeen

HOOGERHEIDE – METO staat organisatorisch voor enkele uitdagingen. Sportief heeft men in het seizoen 2021-2022 nog niets te klagen. De hoofdmacht is terug te vinden in de subtop van de Vierde Klasse B, het compromis van METO 2 & 3 is nog steeds ongeslagen en het Vierde gaat als vanouds. Ook de dames doen het in combinatie met Vivoo 2 naar verwachting. Zo ver geen verontrustende berichtgeving.

Iets meer zorgen zijn er over de invulling van diverse opengevallen functies. Het roodwitblauw is naarstig opzoek naar een voorzitter, een jeugdcoördinator, en versterking van de oud papier ploeg. En sinds kort naar een verzorger nu Gerrit van der Meer het na het nieuwjaar definitief voor gezien houdt!

Dat Gerrit van de Meer (75) zijn afscheid aankondigt is op zich niets nieuws. Het gebeurde immers al diverse keren eerder. “Maar per 1 januari gooi ik toch echt de fles massageolie en tape in de hoek. En het klopt dat ik het al eens eerder heb geroepen, maar nu is het onomkeerbaar. Bijna drie jaar terug heb ik een knieoperatie ondergaan. Kort daarop kreeg ik hartklachten en moest opnieuw voor een zware open hartoperatie onder het mes. Achteraf bleek het niet meer dan een pas op de plaats te zijn. Toen METO opnieuw aanklopte kon ik het toch weer niet laten. Ditmaal is het echter anders. De kinderen wonen in de buurt van Tilburg en Waalwijk. Om dichter bij hun en de kleinkinderen te zitten zochten we daar iets in de buurt. En op heel korte termijn kunnen we aldaar een appartement betrekken. Hierdoor is alles in een behoorlijke stroomversnelling gekomen”, legt Gerrit van der Meer uit. 

Drenthe

Met het aangekondigde vertrek komt er een einde aan een verbintenis van ruim drie decennia. De geboren Drent Van der Meer gaat met weemoed. “Als beroepsmilitair in dienst van de Koninklijke Luchtmacht streken we in 1988 in West-Brabant neer. Via de kinderen kwam ik al snel bij METO terecht. Je kent dat wel, als jeugdleider, scheidsrechter. Tijdens mijn jeugd in Drenthe en ook later in Dordrecht stond ik jaren in de goal, toen ze bij de veteranen een keeper zochten ben ik daar ook op in gegaan. Ik heb tot mijn 48e gekeept. Daarnaast was ik ook bij Cluzona nog als verzorger actief.” 

Bijna twintig jaar nam Gerrit van der Meer tweemaal in de week alsook op zondag de honneurs als verzorger bij de Tricolores waar. Ontelbare flessen massageolie, kilometers aan tape. Hij werkte samen met negen verschillende trainers, kreeg diverse generaties voetballers op zijn massagetafel. 

“Ik heb een paar promoties meegemaakt. Evenzo snel er ook weer uit gekieperd. Persoonlijk heb ik enorm genoten van het seizoen met de tandem Remco Broos-Joey van Hooijdonk. Hoe die elkaar aanvoelden, dat heb ik daarna niet meer gezien. Vaste klanten? Jaren terug eisten met name Sjon Hermans en Arthur Borsboom nogal wat aandacht op. Van de huidige generatie spant Donovan de Weert, met steevast twee ingetapete enkels, de kroon!”

Cirkel

De gewonnen derby tegen Grenswachters (2-5) blijkt achteraf zo maar het slotakkoord van een lange carrière te zijn geweest. Nieuwe corona-maatregelen zorgen vooralsnog voor een afscheid met stille trom. Golf en bridgen vormen vanaf volgend jaar het alternatief in de Waalwijkse contreien. “Ja jammer, misschien komt er nog een gepast moment. Het is echter zoals het is. De cirkel is echt wel rond, dacht ik onlangs. Als je bedenkt dat ik de huidige hoofdtrainer Ronald Broos nog als jochie in een jeugdelftal heb gehad, dan kan het onderhand toch wel, toch?”, besluit Gerrit van der Meer. 

Oud papier

Naast de vacature voor verzorger is METO nog steeds op zoek naar extra bemanning van de oud papier equipe. De inzameling van oud papier is vandaag de dag, wegens het wegvallen van kantine-inkomsten, van essentieel belang voor de club. Dagelijks zorgen in de ochtenduren enkele vrijwilligers voor de verwerking van het aangeboden oud papier. 

Dienstregeling december: i.v.m. het kerstweekend kan men vrijdag 24 december tot 12.00.uur brengen. Maandag 27 december gaat vanaf 08.00.uur de inzameling verder tot vrijdag 31 december 12.00 uur. In 2022 is men vanaf maandagochtend 3 januari weer paraat!