De Halsterseweg wordt binnen afzienbare tijd aangepakt.
De Halsterseweg wordt binnen afzienbare tijd aangepakt.

Aanpak Halsterseweg nadert

Algemeen

HALSTEREN - Er is veel discussie geweest over de herinrichting van de Halsterseweg Noord. Groot discussiepunt was een fietspad aan beide zijden van de weg of een tweerichtingenfietspad aan de westkant van de Halsterseweg. Uiteindelijk besloot de raad fietspaden aan beide kanten van de weg te behouden.

Begin 2021 zou worden gestart met de herinrichting. Dit is opgeschoven naar januari 2022. KWS infra is benoemd als aannemer van de herinrichting. Sinds geruime tijd is de aannemer bezig met de voorbereidende werkzaamheden met betrekking tot de ingrijpende klus. Meteen na Nieuwjaar wordt er begonnen met het herinrichten van het eerste deel van de Halsterseweg dat ligt tussen de rotonde Vogelenzang en de afslag Jankenberg.
Een werkgroep van belanghebbenden namens gemeente, fietsersbond, Dorpsraad, bewoners, winkeliersvereniging, bewoners langs de omleidingsroute en de aannemer gaan regelmatig in gesprek met elkaar. De aannemer heeft een KWS app; als mensen die downloaden kunnen ze er veel informatie vinden onder “Herinrichting Halsterseweg Noord”.
Met de ondernemers aan de Halsterseweg zijn door de aannemer afspraken gemaakt zodat bedrijven zo min mogelijk “last” hebben van de gedeeltelijke afsluitingen.

Winkeliersvereniging WinkelHart Halsteren zet een aantrekkelijke bingoactie op poten, die in januari start.