Jenny de Kock van het op te richten Gezelligheidskoor en Rian van Vlimmeren van sjoelvereniging SV Tivoli '22.
Jenny de Kock van het op te richten Gezelligheidskoor en Rian van Vlimmeren van sjoelvereniging SV Tivoli '22. Foto: Bep Tielemans

Oprichting nieuw koor en sjoelclub

Algemeen

HALSTEREN -  Ondanks de coronatijd waarin horecazaken momenteel om 17.00 uur de deuren moeten sluiten, proberen enthousiaste mensen leven in de brouwerij te brengen. Zo is bij café-zaal Tivoli in Halsteren een sjoelvereniging in oprichting en daarnaast is men bezig leden te werven voor een nieuw gezelligheids- en amusementskoor. 

Oprichten van een sjoelclub is een idee van Rian van Vlimmeren. Afgelopen zaterdagochtend is hiermee om 10.00 uur gestart. Vanwege corona is tijdelijk gekozen voor de zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur maar het is de bedoeling wekelijks op donderdagen van 20.00 tot 22.00 uur te gaan sjoelen. Rian vertelt: “Iedereen die wil sjoelen, jong en oud, kan zich aanmelden en meedoen. Als het eenmaal gaat lopen willen we competitie gaan spelen via SZN, Sjoelgewest Zuid-Nederland. We beschikken in zaal Tivoli over totaal zes sjoelbakken. Bij veel aanmeldingen kan dit aantal uitgebreid worden. We willen één keer per week gaan oefenen. Driemaal per jaar is er koppelgooien. Mettertijd willen we jaarlijks een sjoeltoernooi organiseren. Het moet allemaal nog een beetje bekend worden. Sjoelen is een sociale, gezellige bezigheid en je bent ermee in beweging. Als je ermee begint wil je steeds beter gaan spelen. Na vijf wedstrijden krijg je een gemiddelde toegekend, dat uiteenloopt van klasse A tot D”, aldus Rian van Vlimmeren, die samen met haar man en dochter al een aantal jaren sjoelt in wedstrijdverband. Zij hoopt dat mensen zich spontaan aanmelden bij SV Tivoli ‘22. Dat kan via telefoon 06-55794177, e-mail: r.vanvlimmeren@kpnmail.nl of bij Diana in Tivoli, Dorpsstraat 84 Halsteren, 06-41792048.

Initiatiefneemster voor een nieuw zanggezelschap in Halsteren is Jenny de Kock uit Lepelstraat. Zij licht toe: “Samen met Lucien van Wijk, welbekend accordeonist/dirigent, zijn we een Amusements-/Gezelligheidskoor aan het oprichten. Hij is al liedjes aan het uitzoeken. Juist nu gaan wij leden werven, Tivoli is onze thuishaven. Inmiddels beschikken we over nog twee andere accordeonisten: Piet van Tillo en Rob Methorst. We zingen nu met z’n achten en hopen vanaf januari drie keer per maand op maandagavond repetitie te houden. Mannen en vrouwen van alle leeftijden zijn welkom. Zaterdag 11 december om 13.00 uur kan eenieder kennis komen maken. We zingen Nederlandstalige oude en nieuwe liedjes, zeemansliedjes et cetera. Bel: 06-28152735, jennydekock78@gmail.com of meld je aan bij Tivoli.

Jenny de Kock
Rian van Vlimmeren van sjoelvereniging SV Tivoli '22