Afbeelding

Winter Wonder Art Land bij Arsis

Algemeen

REGIO - “Winter Wonder Art Land” is het thema van verrassende kunst van Annemiek Hoek, die van 1 tot en met 31 december 2021 te zien is in Galerie Arsis.

Door alledaagse gevonden voorwerpen te vergroten, te verkleinen, te isoleren, te combineren enzovoort ontstaat er vervreemding en krijgen de dingen de aandacht en de verwondering daarover. Verwondering kan ons overkomen wanneer het gewone ongewoon blijkt te zijn. Elk begin van het leven ontstaat uit toeval en de verwondering daarover. En Annemiek Hoek gaat daarmee aan de haal. Zoals de pretentieloze vorm van een kartonnen doosje, een gesp van een ceintuur, een biesje op een manchet, de voor eenieder bekende punnik paddenstoel, de reflector van een gevaren driehoek, of een platgereden blikje. Als je ogen hebt, blijf je je verbazen. In ieder geval doet Annemiek Hoek dat. En haar fascinatie geeft haar vleugels in het artistiek vormgeven. Ze vergroot, verkleint, geeft vormen andere associaties en isoleert of combineert ze. Hierdoor ontstaat vervreemding en krijgen de dingen opnieuw de aandacht. En ze heeft niet eens gezocht, ze vindt, zoals Picasso ook al zei. Al haar werken vertonen haar verwondering voor de dingen en gaan de dialoog ermee aan. Zij laat zien hoe zij naar de omgeving kijkt en geeft deze daarmee een extra dimensie. En bezoekers kunnen daar nu deelgenoot van worden.

U bent van harte welkom op elke woensdag t/m zondag in december van 12.00 tot 17.00 uur. Galerie Arsis, Zuivelplein 5, 4611 NX Bergen op Zoom.