Ina Adema, commissaris van de Koning in provincie Noord-Brabant.
Ina Adema, commissaris van de Koning in provincie Noord-Brabant. Foto: Marc Bolsius

Provincie in gesprek met Brabanders

Algemeen

REGIO - Bewoners van de provincie Noord-Brabant kunnen op een nieuw platform meepraten over een levendig Brabant. Dat gebeurt door het gesprek met elkaar aan te gaan via het online platform www.levendigbrabant2030.nl. Op die manier helpen Brabanders de provincie een beeld te vormen over Brabant. Dit is belangrijk voor het ontwikkelen van het nieuwe beleid op het gebied van cultuur, sport, vrije tijd en erfgoed. 

In Brabant is veel te doen en te beleven. Dat willen Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant richting de toekomst graag zo houden. Daarom is de provincie benieuwd naar wat inwoners belangrijk vinden, wat zij graag doen in hun vrije tijd. Gedeputeerde Stijn Smeulders van Cultuur, Sport, Vrije tijd en Erfgoed: “We willen Brabant voor zoveel mogelijk mensen een fijne en leuke plek laten zijn. Om te wonen, werken en te bezoeken. We maken ons hard voor het allerbeste culturele, sportieve, erfgoed en toeristisch-recreatieve klimaat van Nederland. Zo verhogen we de leefbaarheid en levendigheid van Brabant.” 

Alle Brabanders kunnen meedoen en meepraten over de toekomst van Brabant. Via het online platform www.levendigbrabant2030.nl kunnen inwoners een bijdrage toevoegen. Dit kan een foto, video, tekening, tekst gedicht of TikTok zijn. “En vind je het moeilijk om zelf iets te bedenken? Reageer dan op onze stellingen en laat ons weten wat voor jou een levendig Brabant is. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk Brabanders een bijdrage doen op het platform. Dus, heb je ideeën, adviezen of een mening over cultuur, sport, vrije tijd of erfgoed? Ga dan naar www.levendigbrabant2030.nl en laat jouw bijdrage achter. Dat wordt zeer gewaardeerd!”, aldus gedeputeerde Smeulders.

Nieuw beleid 

De provincie werkt toe naar een beleid dat start vanuit de samenleving, bewoners en hun behoeften, dat meer verbindend is met de andere Brabantse opgaven en dat ons - nóg meer dan nu - de ruimte biedt om gebiedsgericht in brede samenwerking mee te ontwikkelen. Vanaf oktober is de provincie gestart met het ophalen van input bij de inwoners van Brabant. Dit gebeurt in allerlei vormen, waaronder ook via het platform. Daarnaast gaat de provincie in gesprek met onder meer gemeenten, het bedrijfsleven, onderwijs en maatschappelijke organisaties. De input wordt gebruikt om bouwstenen voor het nieuwe beleidskader vast te stellen