Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Leerlingen zaaien en planten

Algemeen

OSSENDRECHT - Leerlingen van groep 8a en 8b van basisschool ‘t Paviljoen hielpen dinsdagmiddag mee bij een groenproject in Ossendrecht. 

Op initiatief van het dorpsplatform en in samenwerking met de gemeente Woensdrecht en het Natuurpodium, werden er wildbloemen ingezaaid en een bosplantsoen geplant nabij de Kasteelstraat. In mei 2022, wanneer de kruiden in bloei staan, wordt het project officieel opgeleverd. 

De gemeente Woensdrecht heeft in haar groenbeleid ‘biodiversiteit’ als speerpunt opgenomen. Hoe meer soorten planten en bomen we zetten, hoe meer dieren hier een geschikt leefgebied vinden. Van insecten, tot vogels en andere kleine dieren. U kunt hier ook in uw eigen tuin voor zorgen door uw tuin aantrekkelijk te maken voor insecten en vogels. Plant verschillende bloeiende planten, zorg voor schuilplekjes zoals een bijenhotel/laat gevallen blad liggen en zet bessenstruiken of fruit/notenbomen. Hoe meer variatie, hoe beter. 

Het dorpsplatform Ossendrecht zag een mooie kans om het grasveld nabij de Kasteelstraat ook te voorzien van meer bloemen en planten. Binnen het project wordt divers te werk gegaan. Naast stroken met wilde bloemen en kruiden worden enkele keverbanken aangelegd. Keverbanken vinden hun oorsprong in de biologische landbouw en vormen een smalle opgeworpen strook grond. In die strook ontstaan allerlei gaten en gangetjes die goed zijn voor allerlei beestjes. Tussen de stroken en de bomen langs de Kasteelstraat wordt bosplantsoen aangeplant. Denk hierbij aan hazelaar en vlierbes. Deze planten bieden schuilgelegenheid maar ook bloemen en voedsel en dat op een korte afstand. Zo hebben zoveel mogelijk insect- en diersoorten zowel slaap- als eetplek. Een groene bed & breakfast dus!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding