Lokaal Realisme
Lokaal Realisme

Lokaal realisme zoekt versterking

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Politieke partij Lokaal Realisme is op zoek naar mensen die op de kieslijst willen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

In de nieuwsbrief meldt Lokaal Realisme: ‘Lokaal Realisme staat voor realistische politiek in de gemeente Bergen op Zoom. In het belang van onze inwoners, ondernemers en verenigingen. Gericht op het algemeen nut. Vind je ook dat het anders moet met de gemeente? Met meer realisme in de lokale politiek? Wil je Bergen op Zoom vooruit helpen? Doe met ons mee en word lid!

Lidmaatschap

Als lid van de vereniging kun je meedoen binnen de partijorganisatie. We zijn een nieuwe partij dus we timmeren ook aan de weg om onze vereniging verder uit te bouwen. Jouw hulp is zeer welkom. De contributie van Lokaal Realisme is slechts 10 euro per jaar.

In de gemeenteraad

In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wil je als kandidaat op de lijst? Dan is “oefenen” in de commissievergaderingen een goede voor­bereiding. Dat kan nu al als burgerlid. De fractie Lokaal Realisme kan drie burgerleden af­vaardigen. Als burgerlid ben je één van onze boegbeelden. Wanneer je op de kieslijst wilt staan, is de rol van burgerlid een verstandige eerste stap.

Fractie assistent

Naast burgerlid is ook fractie assistent een formele functie binnen de gemeente­raad. Je wordt beëdigd en hebt toegang tot alle raads­stukken. Samen met de raadsleden en burger­leden bereid je de commissie­vergaderingen van de gemeente­raad voor. De precieze invulling van je rol als fractie assistent valt in onderling overleg te bepalen.

Klankbordgroep

Wil je met ons meedenken over inhoudelijke onderwerpen? Dat kan in onze klankbordgroep. Zowel in gesprek als online. Samen met de fractie kun je dan discussiëren over raads­voorstellen. Of over initiatieven die we als Lokaal Realisme zelf ondernemen.

Partij

Ben je een echt verenigingsmens? Help mee om nieuwe leden te werven. Zodat we in alle wijken aanwezig zijn. Om de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom te laten weten waar we voor staan. Door gesprekken te voeren en te weten wat er leeft.

Samen kunnen we Bergen op Zoom vooruit helpen. We horen graag welke manier het beste bij jou past!

Zie voor de speerpunten van Lokaal Realisme en meer informatie: www.lokaalrealisme.nl