D-team Re-Creation kampioen.

Re-Creation Ossendrecht drie keer Brabants Kampioen

Algemeen

OSSENDRECHT - Re-Creation Ossendrecht 3x Brabants Kampioen
Op de Brabantse Kampioenschappen in het weekend van 13 en 14 november zijn drie routines van show- en twirlvereniging Re-Creation uit Ossendrecht op het hoogste podium geëindigd. Michelle Puts werd 1e in de categorie twirling 1-baton N3, het D-team werd 1e in de categorie jeugd 2 en Evelien Jacobs haalde het goud in de hoogste klasse, namelijk Senior Top.  Daarnaast werd er nog zes keer zilver behaald en één keer brons.

Het D-team is het jongste wedstrijdteam van Re-Creation. Het team bestaat uit Nascha, Elin, Tess, Ilene, Alissa, Aukje, Awenita, Laila en Mylana. De leden zijn 8 tot 10 jaar en zijn dit jaar voor het eerst als team op de wedstrijdvloer verschenen. Een hele knappe prestatie is het dus, dat zij in ditzelfde jaar zich wisten te plaatsen voor de Brabantse kampioenschappen en vervolgens ook nog eens met het goud naar huis gingen.

Bekroning
Evelien en Michelle zijn beiden al lang lid bij Re-Creation. Voor hen is het kampioenschap een bekroning op de vele jaren training bij de Ossendrechtse vereniging. Michelle behaalde naast het goud ook nog zilver met haar 2-baton en een mooie vijfde plek met haar solistenroutine in artistiek programma senior midden. Evelien komt al een aantal jaren uit in de senior topklasse. Dit is de hoogst haalbare klasse binnen de klasse artistiek programma. Het was een zeer sterke categorie, maar Evelien versloeg de 7 tegenstanders met een score van maar liefst 88,2 punten.
Naast de zilveren medaille van Michelle werden er dus nog vijf zilveren medailles meegenomen naar huis. Het duo van Miranda Hoeckx en Anna van der Poel werden knap tweede van de vijf duo’s. Laura van Hoof werd tweede in de junior midden klasse en Amy-Lynn Hunting nam twee zilveren medailles mee naar huis met haar twirling 1-baton en artistic twirl in N2. Tenslotte werd het A-team ook tweede en het B-team behaalde nog een bronzen plaats.

Het was een erg bijzonder weekend, door de nieuwe maatregelen. Op zaterdag zaten de tribunes nog vol met publiek en op zondag was de sporthal nagenoeg leeg, op de sporters, coaches en organisatie na. Al met al was de Ossendrechtse vereniging wel erg blij dat het weekend door kon gaan.

Mooie plaatsen

Er werden ook nog mooie plaatsen behaald door: Fabienne Bril 9e plaats, Miranda Hoecks 102 plaats, Valentine de Grande Sousa 11e plaats, Anna van der Poel 15e plaats, Anouk Kerstens 10e plaats, Floor Daalmans 12e plaats, Laura van der Meij 12e plaats, Amy-Lynn Hunting 6, Emy de Wit en Evi Disco 4e plaats.