METO-Grenswachters op herhaling.
METO-Grenswachters op herhaling.

Geroutineerde dubbelslag in De Glazen Bol

Algemeen

HUIJBERGEN – Op zondag 14 november hield het competitievoetbal, op wat inhaal- en bekervoetbal na, pas op de plaats. Grenswachters kan zich na een 0-3 nederlaag tegen HVV volledig focussen op haar leidende positie in Vierde Klasse B. WVV’67 bekert na twee goals van Kieran Pijnen vrolijk verder nadat Clinge met 2-1 over de knie ging.

In De Glazen Bol van 7 november boekte Grenswachters een 3-1 derbywinst op Vivoo. De spelersvrouwen scoorden bovenmodaal met Annelies Rooijmans (ODIO-19 punten) als topscorer. Robin Akkermans (WVV’67-15 pnt) en Pien Kuijper (METO-14 pnt) volgden op korte afstand. Merel Janssens (Grenswachters-10 pnt) en Sasha Van Gastel (Vivoo-9 pnt) sloten de rij. Het afgelaste duel NVS-Rimboe kan de scores nog ophogen!

In de volgende aflevering van De Glazen Bol maakt men zich na de lieftallige dames op voor een unieke dubbelslag. Een handvol toppers in ruste komen in actie voor twee verenigingen waarvoor ze korte of langere tijd de hoofdmacht dienden. Met het oog op het wedstrijdprogramma van 21 november is men het unaniem eens dat NVS bij BSC het onderspit gaat delven. Op Stefan van de Velde na geeft niemand WVV’67 kans tegen Rimboe. RSV-Vivoo eindigt viermaal in 1-2. Ook Wernhout en ODIO kunnen de zege niet ontgaan. Voor de derby METO-Grenswachters zijn de meningen verdeeld, met een lichte favorietenrol voor de koploper uit Putte.

Tommie Withagen verontschuldigde zich tijdens het vrijgeven van zijn prognoses voor het feit dat hij zijn eerste liefde ODIO thuis van Achtmaal liet winnen. Dit alles om de lieve vrede ten huize van het voorzittershuis in Ossendrecht te bewaren… Blijkbaar helemaal niet zo’n vreemde keus Tommie. Ook de overige deelnemers voorzien een volledig Ossendrechtse zege. 

Stefan van de Velde (WVV’67/Grenswachters): BSC-NVS (4-0), Rimboe-WVV’67 (0-1), METO-Grenswachters (1-3, joker), RSV-Vivoo (1-2), Wernhout-NSV (3-0), ODIO-Achtmaal (2-0)

Giacomo Terrana (Grenswachters/METO): BSC-NVS (3-0), Rimboe-WVV’67 (2-0), METO-Grenswachters (1-3, joker), RSV-Vivoo (2-1), Wernhout-NSV (4-0), ODIO-Achtmaal (2-1)

Jan van der Poel (METO/ODIO): BSC-NVS (4-0), Rimboe-WVV’67 (4-1), METO-Grenswachters (1-1), RSV-Vivoo (1-2), Wernhout-NSV (3-1), ODIO-Achtmaal (2-1, joker)

Tommie Withagen (ODIO/Vivoo): BSC-NVS (3-1), Rimboe-WVV’67 (2-1), METO-Grenswachters (0-2), RSV-Vivoo (1-2), Wernhout-NSV (3-1, joker), ODIO-Achtmaal (2-1)

Dave de Crom (Vivoo/WVV’67): BSC-NVS (5-0, joker), Rimboe-WVV’67 (3-1), METO-Grenswachters (2-1), RSV-Vivoo (1-2), Wernhout-NSV (3-1), ODIO-Achtmaal (3-1)

In het algemeen klassement kreeg Robin Schipperijn (WVV’67) met terugwerkende kracht door inhaalwedstrijden nog eens zes punten toegevoegd. De concurrentie Tobi de Bruijn (Grenswachters), Ronny Bolders (Vivoo), Raf Melsen (ODIO) en Jens Hermans (METO) steeg plus twee. Inclusief het puntentotaal van de dames ziet de tussenstand er als volgt uit: Grenswachters (89), METO (87), WVV’67 (85), ODIO (70) en Vivoo (56).