Shintai op NK judo kata.
Shintai op NK judo kata.

Shintai judoka’s scoren goud op NK judo Kata

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Zondag 14 november werden in Valkenswaard, door de judo bond Nederland, de Nederlandse kampioenschappen judo kata georganiseerd. In 5 verschillende kata werd er gestreden om de Nederlandse titels.

Sportschool Shintai was deze dag met 3 Kata koppels present. Shintai docenten Peter Goossens behaald hier een voor het twaalfde jaar op rij de Nederlandse titel in het katame-no-kata. De strijd was erg spannend dit jaar. Samen met zijn judo partner Jelle van Roosendaal plaatste Goossens zich in de voorronde als tweede voor de finale. In de finale, waarin de 4 beste teams uit de voorronde deel mochten nemen, moest er dus een tandje bij worden gezet. In de finale werd door de twee Halsterse judo docenten een zeer strak en foutloos kata gedemonstreerd wat 478,5 punten opleverde. Hun directe concurrenten, die afgelopen maand nog 4e werden op het WK Kata in Portugal, noteerden 478 punten. Zo spannend is de strijd nog nooit geweest. Met 0,5 punt verschil behaalden Peter en Jelle wederom de Nederlandse titel. Een unieke prestatie.
In de Katame-no-Kata B klasse had Shintai met Maud van Tilborg en West van de Rijzen ook een goed koppel. West en Maud, die pas met dit Kata bezig zijn, hadden de afgelopen weken hard getraind om de diverse technieken zich eigen te maken. En dit met succes. Maud en West wisten in de B klasse de Nederlandse titel te winnen.
In het Ju-no-Kata kwamen Shintai docenten Peter Goossens en Kayleigh de Crom in actie. Zij plaatsten zich in voorronde als tweede voor de finale. In de finale werd wederom een strak kata weggezet wat uiteindelijk het zilver op het NK opleverde.