Bewoners van Lambertijnenhof zijn zichtbaar in hun nopjes met de geschonken bloembollen.
Bewoners van Lambertijnenhof zijn zichtbaar in hun nopjes met de geschonken bloembollen.

Bloembollen voor Lambertijnenhof

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Bewoners en deelnemers van zorgwijk Lambertijnenhof, een woonlocatie van S&L Zorg, ontvingen op woensdag 10 november maar liefst 400 bloembollen. 

De bloembollen hebben een speciale achtergrond. Het zijn namelijk exclusieve tulpen met de naam ‘Tulipa Schwalbe’. De bollen zijn op naam gezet door het merk Schwalbe fietsbanden. De donatie hiervan is volledig ten goede gekomen aan een stichting die volwassenen en kinderen ondersteunt en begeleidt die met kanker worden geconfronteerd. Schwalbe verblijdt al meerdere jaren beursbezoekers, fietsspecialisten en relaties met de tulpenbollen. 

Lokaal

Vanuit het maatschappelijke doel van de Schwalbe tulpenbol zijn diverse fietsspecialisten benaderd om samen met hen lokale initiatieven en zorginstellingen te ondersteunen. 

De Mooij fietsen uit Bergen op Zoom heeft ervoor gekozen om deze bloembollen te schenken aan de bewoners en deelnemers van Lambertijnenhof in Bergen op Zoom, zodat zij in het voorjaar kunnen genieten van deze mooie tulpen. 

Kees de Mooij, eigenaar van De Mooij fietsen, kwam de bloembollen overhandigen aan een aantal deelnemers. 

Zintuigentuin

Na de overhandiging zijn de bloembollen direct verdeeld onder de diverse woningen. Een groot deel van de bollen zal geplant worden in de gezamenlijke zintuigentuin op het terrein. De rest van de bloembollen is verdeeld onder de diverse woningen om te planten in de tuin. 

S&L Zorg is erg blij met de bloembollen en bedankt De Mooij fietsen daarom hartelijk!