Afbeelding

Boomfeestdag in Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN - In Huijbergen werd de Boomfeestdag door De Huijberg met basisschool Ste. Marie tot een feest gemaakt. Om 9 uur las Marjan Bosch haar boek ‘Als een boom’ voor bij de kleuters, en later die ochtend konden de 50 kinderen van groep 6/7 en 8 hun hart ophalen tussen de bomen in het park van de Broeders van Huijbergen.  

Wilgentenen planten, blad strooien op het tiny forest, vogelhuisjes ophangen, natuurkunstwerkjes maken, beestjes zoeken, egelhuis bouwen, pindaslingers rijgen: de natuur is er weer beter van geworden.  

Als afsluiting onthulde broeder Bram het bordje bij het tiny forest dat vanaf nu het Taubosje heet. Hij vertelde de kinderen over het teken van de T, de tau: die staat voor bescherming van de mens en de aarde. En hoe belangrijk het is om goed voor de aarde te zorgen. Dit kleine bosje met 400 bomen en struiken werd in december 2020 geplant en is afgelopen zomer flink gegroeid. Het zorgt voor CO2-opslag, biedt voedsel voor veel dieren, en houdt veel water vast. Een verrijking voor de natuur en de buurt.  

Deze activiteit vraagt om een vervolg, dat door de Huijberg geboden kan worden tijdens de openingsuren van de kloosterwinkel (woensdag en zondag van 14-17 uur): er staat een krat klaar voor kinderen, met opdrachten, zoekkaarten, verrekijkers, vergrootglazen, spiegeltjes en tekenmateriaal. Zo kunnen ze met elkaar of met hun (groot-)ouders verder op onderzoek uit. 

bomen planten
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding