Stéphane Cépèro, voorzitter College van Bestuur Lowys Porquin.
Stéphane Cépèro, voorzitter College van Bestuur Lowys Porquin. Foto: Bep Tielemans

Lowys Porquin schaft vrijwillige ouderbijdrage af

Algemeen

REGIO - ‘Gelijke kansen, solidariteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle kinderen van Lowys Porquin.’

Dat is in één zin samengevat de reden dat Lowys Porquin met ingang van dit schooljaar de vrijwillige ouderbijdrage op alle scholen heeft afgeschaft. Er verandert overigens niets in het aanbod van activiteiten op school voor kinderen. Wat wel verandert? Aan ouders wordt hiervoor niet meer jaarlijks om een bijdrage gevraagd. Voortaan betalen scholen van Lowys Porquin zelf voor deze activiteiten.

Alle activiteiten die de school organiseert maken onderdeel uit van ons onderwijs. Kinderen leren tijdens deze activiteiten om dingen samen te doen en doen daarbij ook samen nieuwe ervaringen op. Daarom vinden wij deze activiteiten de verantwoordelijkheid van onze scholen zelf. Bovendien moet het niet uitmaken in welke stad, dorp of wijk een school staat of hoe de financiële situatie van ouders is, als het gaat over het onderwijs- en activiteitenaanbod op de scholen van Lowys Porquin. Alle kinderen hebben recht op hetzelfde aanbod; op kwalitatief goed onderwijs.

Lowys Porquin neemt in de beleidsuitgangspunten nadrukkelijk de Sustainable Development Goals (SDG’s) mee. Gelijke kansen bieden aan kinderen en zorgdragen voor kwalitatief goed onderwijs op alle plekken waar onze scholen staan maken daar onderdeel van uit.