Afbeelding

Kaartenregen over Huijbergen

Algemeen

HUIJBERGEN – De derby Vivoo-METO eindigde voor het derde achtereenvolgende jaar in een puntendeling. Saai was de botsing van twee voetbalstijlen allerminst. De onderlinge twist tussen de hardwerkende gastheer en nomaliter technisch verzorgd spelende bezoeker had alles in zich wat de neutrale toeschouwer maar kon wensen. Strijd, passie en met Ahmed Karacelik een scheidsrechter die moeiteloos het derbyvuurtje brandend hield. De leidsman uit Dordrecht eiste geheel onnodig in de tweede helft de hoofdrol voor zich op. Een ongekende kaartenregen daalde over beide teams neer!

Nadat pupil van de week Stein van Gils de aftrap had verricht trok Vivoo direct ten strijde. METO, dat traditioneel moeite heeft met de Huijbergse spelopvatting, werd reeds in de tweede minuut gewaarschuwd toen een schot van Dimitri Ceuppens via de lat over ging. Het kon de Huijbergse pret niet drukken, de aanval werd opnieuw gezocht en in de twaalfde minuut mocht andermaal Dimitri Ceuppens op rand van buitenspel alleen op Hugo Bos af. Hij faalde niet en tekende zijn zesde seizoentreffer aan, 0-1.

Tien minuten later verdubbelde Vivoo de marge toen een corner van Robbert Cortie in de doelmond belandde. Iedereen stond erbij en keek ernaar hoe de bal tot schrik van Patrick van Roosendaal tegen de netten caramboleerde. Vivoo ging met een comfortabele voorsprong de rust in.

In de tweede helft ging METO op zoek naar aansluiting. Op het door regen zware veld moest Vivoo terug in de verdediging doch bleef door diverse vlijmscherpe counters levensgevaarlijk. Het was aanvoerder Jens Hermans die METO in de 54e minuut met een knap schot weer hoop gaf en acht minuten later de gelijkmaker op zijn naam bracht. Een vrije trap van net buiten het strafschopgebied leek een prooi voor keeper Robert Samek. Diens foutje betekende 2-2.

Met nog een half uur op de klok rook METO bloed en probeerde Vivoo op de knieën te krijgen. De blauwbloezen stroopten op hun beurt de mouwen nog eens op, loerden of de drie punten in Huijbergen konden blijven en had pech toen het schot de paal raakte. Ondertussen meende de scheidsrechter van dienst dat hij ook een onuitwisbare indruk moest achterlaten. Dimitri Ceuppens mocht met tweemaal geel inrukken, ploeggenoot Goort Buijtenweg ontsnapte nadat diens tweede geel aan teamgenoot Roel Paulus werd getoond. Ook aan de andere kant vielen diverse discutabele boekingen. Trainer Ronald Broos stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken en ook hij diende achter de omheining plaats te nemen. Eindstand: 2-2.

Vivoo: Robert Samek, Jeroen van Gastel, Ruud van Gastel, Goort Buijtenweg (83. Bouke de Waal), Sieb Veldkamp, Robbert Cortie, Kaylan Timmermans, Bas van der Heijden (87. Niek Lameir), Dani Jonk (16. Roel Paulus), Ronny Bolders, Dimitri Ceuppens.

METO: Hugo Bos, Donovan de Weert, Sander Bogers (36. Johan van Kalmthout), Patrick van Roosendaal, Marijn van Kalmthout (68. Dennis Wilting), Niels Adriaansen, Joep van Kalmthout, Jens Hermans, Bo Vriens (68. Quinten Hunting), Daan Maasdijk (76. Delano Sebrechts), Geert Verstraten.