Afbeelding

Routiniers vol vertrouwen

Algemeen

HUIJBERGEN – De kop is er af, de startblokken definitief verlaten. Tijd voor een tussentijdse evaluatie op de velden. Op de vooravond van de volgende aflevering in de Gentlemen Derby Vivoo-METO een weerzien met twee routiniers en rots in brandingen, Jeroen van Gastel (Vivoo) en Donovan de Weert (METO).

Cadeau

In aanloop naar ontmoeting op het sportpark aan de Jeneverbes in Huijbergen deden beide teams goede zaken. METO boog thuis tegen BSC een 0-1 achterstand, mede dankzij een hattrick van Daan Maasdijk, om in een verdiende 3-1 overwinning. Een leuk cadeau voor de jarige Donovan de Weert (30).
“Ik vind dat we de competitie goed zijn gestart, maar dat we ons niet altijd voldoende te hebben beloond door te verliezen bij NSV en gelijk te spelen bij RSV. Ook tegen Wernhout was het verdiend geweest dat de drie punten in Hoogerheide waren gebleven. Wij willen altijd voetballen en hebben moeite met teams die zich ingraven en puur op de counter spelen. Wij moeten daar beter mee om gaan door niet te proberen massaal in die trechter te lopen en het veld groot te houden. Tot aan de zestien loopt het vaak goed, maar vanaf dat moment maken we regelmatig de verkeerde keuze, komt er geen goede voorzet of er is juist te weinig bezetting. Dat moet beter”, aldus Donovan De Weert.

Vastberaden

Vanachter zijn kritische blik ziet de ervaren verdediger ook veel goed gaan. “Tegen iedere tegenstander proberen we te blijven voetballen. Hoe de tegenstander ook speelt en hoe slecht het veld ook is. En van uit goed positiespel krijgen wij regelmatig kansen. Daar moeten we ons aan vasthouden. En daarom reizen we met vertrouwen af naar Huijbergen. Vivoo is een stugge tegenstander doch na twee gelijke spelen daar gaan we de punten dit keer mee naar Hoogerheide. Glazen Bol? 1-3”, besluit Donovan de Weert vastberaden.

Vlagen

Vivoo kwam dit seizoen vier keer in actie. Jeroen van Gastel (31) vormt een vaste waarde in het hart van de verdediging en scoorde tegen ODIO reeds eenmaal.
“We kenden een goede start thuis tegen NVS, vervolgens lieten we, onder meer in de derby tegen ODIO, tweemaal onnodig punten liggen. We spelen met vlagen goed voetbal maar kunnen het niet altijd vasthouden. Er moet meer overtuiging komen in ons spel, zoals afgelopen zondag tegen Nieuw Borgvliet. Moeten we eerst op een 1-3 achterstand komen om, op grond van veel strijd en passie, toch nog de winst in eigen huis te houden. Onze doelstelling is om sowieso niet te degraderen want met jonge gasten als Goort Buijtenweg, Robbert Cortie, Dani Jonk, Levi van der Beek en Sieb Veldkamp hebben we weer een lichting waar Vivoo de komende jaren volwaardig door kan. We zijn klaar voor METO, een ploeg die het de laatste jaren best lastig had in Huijbergen. Gaat ditmaal niet anders zijn. Noteer maar: 4-0”, lacht Jeroen van Gastel.

2019-2020: Vivoo-METO 1-1, 2020-2021: Vivoo-METO 1-1.