Hertgang knutselmiddag
Hertgang knutselmiddag

Knutselmiddag op Hertgang succes

Algemeen

HALSTEREN - De eerste knutselmiddag voor kinderen op Landgoed De Hertgang in Halsteren kan zonder meer geslaagd genoemd worden. 23 kinderen namen deel aan deze creatieve middag. Initiatiefneemster en secretaris van stichting Landgoed De Hertgang, Marinka Musters, is dik tevreden. 

“We willen graag laten zien dat buiten bezig zijn erg leuk is. Zo komen kinderen in contact met de natuur. Bovendien kunnen ze hier veilig op zoek gaan naar allerlei materialen waarmee ze straks lekker kunnen gaan knutselen.”
Bij aankomst stormden de kleine bezoekers het grote gazon op om gekleurde herfstbladeren te verzamelen en tussen de struiken werd gezocht naar mooie takjes en afgevallen vruchten en zaaddozen, eikels en dennenappels. Voor Marinka Musters, van huis uit activiteitenbegeleidster en nu werkzaam als pedagogisch medewerker, is dit een kolfje naar haar hand. “Maar”, zegt ze, “met de hulp van onze vrijwilligsters, ben ik toch wel heel erg blij! Zo kunnen we tenminste ieder kind voldoende aandacht geven.”
In het Bezoekerscentrum werden alle vondsten op de tafels uitgespreid en begon het frutselen, knutselen, knoeien en klungelen. Er werd geknipt, geplakt en geverfd. Er was limonade, chips en de deelnemertjes – ook de vrijwilligsters – hebben een leuke middag gehad. Een initiatief dat zeker navolging verdient!

Informatie over Landgoed De Hertgang is te vinden op www.dehertgang.nl.

Afbeelding
Hertgang knutselmiddag
Hertgang knutselmiddag