Mannenkoor Fortissimo
Mannenkoor Fortissimo

Fortissimo zingt als vanouds

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO -Als vanouds’, dit is het thema van het Najaarsconcert dat Mannenkoor Fortissimo verzorgt op zondag 7 november in de Ontmoetingskerk aan het Bolwerk in Bergen op Zoom.

Hoe het Fortissimo is vergaan in coronatijd, is steeds gepubliceerd op de website en de facebookpagina van het koor. Gelukkig zijn er nu weer mogelijkheden om te repeteren en concerten te verzorgen. ‘Ons traditionele Najaarsconcert staat voor een deel in het teken van wat de mensheid in het nabije verleden heeft meegemaakt. En natuurlijk zijn wij hoopvol voor de toekomst en dat proberen wij in de stukken tot uitdrukking brengen.’ Uiteraard staan, óók traditiegetrouw, Vic Nees en Henk Badings op het programma, naast een aantal gospels en spirituals.

‘Wij zijn erg blij dat wij voor de muzikale omlijsting van ons concert het gitaartrio Tridinos hebben kunnen contracteren. Lieven De Maesschalck, Gie Dornheim en Jan Moonen. Professionele virtuoze musici! Met 18 snaren en meer dan 180 levensjaren brengen zij instrumentale jazz en wereldmuziek met de nadruk op improvisatie en interactie tussen de muzikanten. Het repertoire bestaat uit o.a. valse-musettes, Latijns-Amerikaans, Oosters en op Klezmer geïnspireerd werk. En een stuk klassiek staat ook nog op het programma.’

Het concert in de Ontmoetingskerk begint om 15.00 uur. De Ontmoetingskerk is een bezienswaardigheid op zich. De toegangsprijs is €10,Als de huidige coronamaatregelen nog van kracht zijn dient men de QR code te tonen of negatieve test. Wie corona-gerelateerde ziekteverschijnselen heeft, kan beter niet komen.