Thijmen en Sade vinden:
Thijmen en Sade vinden: "Er moet wel een speeltuin komen!" Foto: Dennis van Loenhout

“Er moet wel een speeltuin komen!”

Algemeen

HOOGERHEIDE – In 2023 verdwijnt basisschool De Stappen om op te gaan in het nieuwe Integraal Kindcentrum Fortuna in Woensdrecht. Tot die tijd is het leven op De Stappen nog prima, al denken leerlingen Sade en Thijmen wel alvast vooruit.

Allebei wonen ze maar een paar honderd meter van De Stappen. Thijmen Sommeling (10) in Hoogerheide, Sade de Groot (9) in Woensdrecht. Op loopafstand, maar Thijmen pakt soms de step naar school, gewoon omdat hij dat leuk vindt. Sade gaat af en toe met de fiets, maar echt leuk vindt ze dat niet: “Want dan moet ik de heuvel op, en dat is wel zwaar!”

Dat hun school inmiddels niet meer De Stappen heet, maar is omgedoopt tot Fortuna Hoogerheide is bij Thijmen en Sade nog niet helemaal doorgedrongen, zij zeggen nog gewoon “De Stappen”. “Maar”, zegt Sade, “Fortuna is wel een mooie naam. Dat past ook bij waar de nieuwe school straks komt. Ik vind het wel leuk dat er straks een andere school komt, daar zit ik dan in mijn laatste jaar.”


Als het nieuwe Integraal Kindcentrum opent zit Thijmen al op het voortgezet onderwijs. De suggestie om een jaar te blijven zitten zodat hij ook naar Fortuna kan legt hij grijnzend naast zich neer: “Maar het is natuurlijk wel leuk dat er een nieuwe school komt.”

Op De Stappen hebben Thijmen en Sade het prima naar hun zin. “Ik kan me hier altijd heel goed concentreren”, zegt Thijmen, “dus ik heb mijn werk altijd lekker snel af.” 

Sade vindt het vooral leuk dat ze op De Stappen altijd snel de beurt krijgt. Ze weet veel, en wil dat graag met de klas delen. “Juf Kimberley is grappig, maar ze is ook vaak serieus. Dat vind ik fijn, want soms wil je in de klas gewoon even géén grapjes maken.” 

Vrienden hebben Thijmen en Sade allebei genoeg, want hoewel De Stappen op de rand van een kleine dorpskern staat, is het op school lekker druk. Sade heeft echter wel gehoord dat Woensdrecht vergrijst, en weet ook wat dat betekent: “Er zijn niet zoveel kinderen in Woensdrecht. Bij mij in de buurt woont maar één vriendinnetje. Het zou wel leuk zijn als er meer kinderen komen. Dat gebeurt vast wel als de nieuwe school er is, daarom verheug ik me erop. Maar er moet ook een speeltuin komen!”