Aidan Griffioen en BenooZ.
Aidan Griffioen en BenooZ. Foto: Dennis van Loenhout

Puttenaar Aidan acteur in BenooZ clip ‘De Echte Man’

Algemeen

PUTTE – De Putse muzikant BenooZ – Ben van Hoof – barst van de inspiratie. Onlangs bracht hij zijn nieuwe single “De Echte Man” uit. In die clip schittert Puttenaar Aidan Griffioen, die laat zien dat hij ondanks zijn autisme niet alleen een Echte Man, maar ook een geweldig acteur is. Met zo’n rasartiest deelt BenooZ de spotlight graag.

In “De Echte Man” behandelt BenooZ een belangrijke vraag. “Het nummer wil laten zien dat het niet uitmaakt wie of wat je bent, hoe je eruit ziet, welke kleur je hebt of hoe je in het leven staat. Als je elkaar respecteert dan ben je pas een echte man, of vrouw!” Een nieuwe single kan niet zonder videoclip. De zoektocht naar de ideale Echte Man voor de clip duurde niet lang. Ben van Hoof vroeg Puttenaar Aidan Griffioen (23) voor de rol: “Aidan is het liefste manneke van Putte. Iedereen kent hem, iedereen vindt hem leuk en hij is ook een grote fan van het Nederlandse lied. Dat zijn favoriete artiest Ron van Hoof is vergeef ik hem graag. Ik wist dat hij ervan droomde om in een videoclip te spelen, daarom heb ik hem gevraagd.”

Aidan woont in de woonlocatie van Amarant aan de Putse Bradfordstraat. Hij vertelt: “Ik heb autisme, voor mij betekent dit dat ik niet goed tegen drukte en harde muziek kan. Dat komt heel hard binnen en is erg vermoeiend. Maar wat Ben zegt klopt: ik hou heel erg van Nederlandse muziek. Die muziek kan ik goed verstaan en lekker meezingen. Dat maakt me vrolijk. Ik wilde altijd al graag meespelen in een videoclip, omdat ik benieuwd was hoe zo’n clip werd gemaakt. De clip van de Echte Man is heel mooi geworden, het was erg leuk om te doen.” Niet alleen Ben van Hoof, maar ook Aidans moeder Wendy Winkelmans was verbaasd over hoe gemakkelijk Aidan de rol van de Echte Man op zich nam. “Aidan speelt een stoere jongen, die op een Harley rijdt, maar ook een sulletje dat met de hond wandelt en op bezoek gaat bij zijn schoonmoeder. Instructies had hij nauwelijks nodig, hij ging gewoon aan het werk en zat helemaal in zijn rol. Aidan bewijst wat ik al lang wist, en wat iedereen zou moeten weten: dat mensen met autisme of een andere beperking veel meer kunnen dan je denkt!” Moeder Wendy: “Zelf speel ik ook een rolletje in de clip, ik vond het doodeng, het is niks voor mij, maar Aidan deed het alsof het niks was. Ik ben supertrots op hem!” Trots is Aidan zelf ook. “Ik wist niet dat ik dit zo goed kon”, lacht hij, “na afloop was ik wel heel moe, maar de reacties van de begeleiding waar ik woon, en op mijn werk bij Gewoon bij Sjuul in Bergen op Zoom zijn heel positief. De clip is al bijna 2000 keer bekeken op Youtube. Dat is gaaf!”