Afbeelding

Kokend taal leren en integreren

Algemeen

HOOGERHEIDE - Svetlana Hendriks van Stichting Study Circles Nederland organiseert elke maandag in Restaurant Parwaan in Hoogerheide met een select gezelschap een kookworkshop. In 2017 begon Svetlana met dit project genaamd “Mijn Wereldkeuken” bij haar stichting. Hiervoor zocht zij steun bij de overheid. 

Deze kookworkshop is namelijk speciaal voor vrouwen met een migratieachtergrond. Ook zijn er Nederlanders bij betrokken zodat iedereen de Nederlandse taal kan leren. Nu is de voertaal nog veel in het Engels, maar beetje bij beetje leert iedereen Nederlands.  

“Ik kreeg hiervoor steun van de Gemeente Woensdrecht, waar ik zeer dankbaar voor ben. We begonnen met 18 vrouwen uit verschillende landen, zoals Somalië en Brazilië. Het is een mooi integratieproject, vrouwen raken op deze manier snel bevriend. Ze kunnen niet alleen de taal leren, maar ook leren over elkaars culturen en verschillende gerechten proberen. Zo maken we een wereldreis met de verschillende culturen waar ook hun specialiteiten bij horen. Elke maandag is er dus een ander land aan de beurt. Voor mij is dit de tweede keer dat ik dit mag organiseren, de eerste keer was het wat minder internationaal. Restaurant Parwaan is een Afghaans restaurant dat op de maandag gesloten is en we mogen dan gebruik maken van hun keuken en restaurant. Hier ben ik ook erg blij mee”, aldus een trotse Svetlana. 

Mijn Wereldkeuken duurt in totaal 7 weken, waarvan nu 3 weken al voorbij zijn. Svetlana hoopt hierna nog vele succesvolle edities te mogen organiseren. Alles draait hier om integreren, verbinden en gezelligheid met elkaar. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding