Afbeelding

Voetballers aarzelend van start

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Heel wat elftallen zijn nog niet wedstrijdfit en er lopen veel spelers tegen spierblessures aan. Soms wordt er prima gevoetbald en dan ineens is er weer een wedstrijd die met dezelfde spelers niet om aan te gluren is. Corona heeft erin gehakt en het zal nog wel even duren voordat de oude regelmaat terug is. Daar komt nog eens bij dat veel van onze amateurvoetballers op vakantie gaan als ze daar zin in hebben. Vroeger was niet alles beter, maar het was ondenkbaar om op vakantie te gaan als de competitie begon.

RKSV Halsteren - zondag hoofdklasse

De ploeg van Erwin de Nijs zit tegen de top aan in deze toch wel erg verzwakte hoofdklasse. Baronie steekt er bovenuit maar Halsteren is zeker niet zwakker dan al die andere ploegen. Bruno Andrade stopt ermee, jammer want deze creatieve speler was een lust voor het oog. Fouad Idabdelhay heeft weinig last van plankenkoorts. Hij scoort er lustig op los en lijkt zelfs een paar procentjes fitter vergeleken met de laatste competitie.

RKSV Halsteren - zaterdag derde klasse

De gedoodverfde kampioen heeft problemen door het afhaken van Roy van Gils. Een kruisbandblessure zal de Halsteren-spits voor de rest van de competitie aan de kant houden. WHS lijkt de enige concurrent in deze klasse.

SV Dosko - zondag eerste klasse

Dosko is redelijk begonnen aan deze competitie. Handhaven zal geen enkel probleem zijn. Als het dubbeltje de goede kant opvalt, zit er zelfs een periodetitel in. Thuis is Dosko op het eigen kunstgras moeilijk te kloppen.

SV Dosko - zaterdag vierde klasse

Dosko zaterdag heeft zich teruggetrokken uit de competitie. De selectie bleek te smal.

MOC’17 - vierde klasse

MOC doet zeker mee voor de promotieplaatsen in deze klasse. Internos is een maatje te groot, maar een top-4 plaats moet voor de ploeg van Ger Musters haalbaar zijn. Persoonlijke duels winnen blijft het probleem bij MOC.

VVC’68 -  vierde klasse

VVC’68 moet zich richten op een periode. Tegen Internos werden de zwakke plekken genadeloos blootgelegd. Tegen de zwakkere broeders loopt VVC’68 naar de dubbele cijfers, maar Internos, MOC’17 en VV Steenbergen lijken toch iets te sterk.

VV Vrederust - vierde klasse

Vrederust is een levensgevaarlijke outsider in hun klasse. Ze hebben het vermogen om 90 minuten te knallen en daar heeft elke tegenstander last van. Vrederust kan punten afsnoepen van een titelkandidaat.

Lepelstraatse Boys - vierde klasse

Lepelstraatse Boys speelt helemaal niet zo slecht. Tegen de top 5 komen de Boys te kort, maar tegen alle andere ploegen liggen er winstmogelijkheden.

FC Bergen - vierde klasse

FC Bergen heeft moeite om een representatief standaardelftal op de been te brengen. Het zal een hele klus worden om ‘alle kikkers in de kruiwagen te houden’, als er steeds tegen grote nederlagen aangelopen wordt.

RKSV Halsteren zondag in actie.