Dorpsraad Halsteren heeft Ad van de Vrede uitgenodigd om de gespreksavond over de Auvergnepolder te leiden.
Dorpsraad Halsteren heeft Ad van de Vrede uitgenodigd om de gespreksavond over de Auvergnepolder te leiden. Foto: Bep Tielemans

Veel belangstelling avond Dorpsraad Auvergnepolder

Algemeen

HALSTEREN - Voor de bijeenkomst ‘Hoe ziet u de toekomst van de Auvergnepolder/Beijmoerpolder’ op donderdag 28 oktober hebben zich inmiddels rond de vijftig mensen aangemeld. Een tiental van hen heeft spreektijd aangevraagd op deze avond in De Wittenhorst die vanuit Dorpsraad Halsteren wordt georganiseerd. Ad van de Vrede, oude bekende van opbouwwerk in Halsteren en politieke debatten, leidt de gespreksavond. 

In de druk bezochte vergadering vorige week donderdagavond onder voorzitterschap van Eugène van den Eijnden kwam nieuwe wijkagent Marsha van der Velde zich voorstellen. Zij is sinds juli 27 uur werkzaam in Halsteren en wil zoveel mogelijk mensen leren kennen. In de toekomst wil de spreekuur houden. De wijkagent is het best te bereiken via e-mail en reageert daarop door terug te bellen. Van de Velde is in korte tijd overspoeld met klachten over diverse verkeerssituaties in Halsteren. Zij is bevoegd om te laseren bij snelheidscontroles en gaat als wijkagent in gesprek met de wethouder Verkeer van gemeente Bergen op Zoom.

In de bijeenkomst ging spreker Maarten Koudenburg in op de stand van zaken wat een fietspad door Het Laag betreft. Hij stelde voor projectleider Kees de Korte uit te nodigen voor een uiteenzetting in de dorpsraad. Er zijn namelijk twee opties, een Noord-Zuid en een Oost-West pad. Noord-Zuid zou van ‘Den Haag’ niet mogen vanwege ecologische hoofdstructuur. 

De Dorpsvisie Halsteren is aangepast en de dorpsraad wilde weten of er onderwerpen in worden gemist. Dorpsraadlid  Kees Kayser heeft de visie up-to-date gemaakt maar vindt dat de dorpsraad ermee achter ontwikkelingen aanloopt en dat de dorpsvisie nu te algemeen is. Kayser stelt voor zaken meer aan de voorkant te regelen, als dorpsraad meer een visie te geven, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw, waar die in Halsteren is te realiseren. 

Dorpsraad Halsteren is betrokken bij een overleggroep over herinrichting van de Halsterseweg. Belangstellende aanwezigen woonden speciaal voor dit onderwerp de openbare vergadering bij omdat zij zich grote zorgen maken over onveilige situaties voor fietsende scholieren als het verkeer omgeleid moet worden.

Cees van Tiggelen wil per 1 januari 2022 stoppen als lid van Dorpsraad Halsteren.