Afbeelding
Foto: Leon Verbraecken

Terugblik op het wielerjaar 2021 van Thalita de Jong

Algemeen

Na een goede en lange voorbereiding in de winter in Spanje werd het een druk en een lang voorjaar in 2021 voor Thalita de Jong. Zij blikt terug op het wielerjaar en kijkt uit naar 2022.

Thalita vertelt: “Het gehele voorjaar heb ik op drie koersen na, alles gereden wat er bij ons team op de kalender stond. Eigenlijk wist ik niet wat ik moest verwachten qua niveau van andere rensters, maar ik kon direct goed mee. Ik zat in bijna iedere koers in de kopgroep en deed zelfs soms mee voor het podium. Bij de Omloop van de Westhoek werd ik bijvoorbeeld 3e. Elsy Jacobs, een 3-daagse, was mijn laatste wedstrijd voor deel 1 van het seizoen. Ik reed een vierde plek in de proloog, in de eerste etappe fietste ik 90 km in de aanval, eindigde zesde in etappe 2 en sprintte naar een mooie 5e plaats in het eindklassement.”

Oranje

Thalita vertrok met de Nederlandse Selectie op trainingskamp naar Toscane voor twee weken en hierna reed ze in oranje kleuren mee in Thüringen, een 7-daagse. “Helaas veel pech gekend daar, fiets kapot, gevallen en ziek geworden, waardoor ik de ronde na dag 4 moest staken. Eenmaal beter reed ik op 6 juni de Omloop van het Hageland (gravel koers) waarbij ik ook mee in de kopgroep zat en een goed gevoel had met plek 13.” 

Valpartij

Thalita vervolgt: “Helaas de dag erna in Dwars door de Westhoek kwam ik na 12 km ten val in een grote valpartij, brak daarbij een nekwervel en liep een nekhernia op. Na zes weken in een nekbrace mocht deze af en begon het herstelprogramma. Dit doorliep ik weer samen met Jeroen Blommerde (Stimulus) en na een achttal weken reed ik alweer mijn eerste koers.”

Hoogtemeters

“Eerst twee weken op trainingskamp zelf met Davy Wijnant in de Provence en hierna startte ik in Tour de Ardèche, een 7-daagse met heel wat hoogtemeters. In Etappe 2 werd ik derde na een hele zware dag in de kopgroep, ik werd zesde in een aankomst bergop, nog eens tiende en elfde. Uiteindelijk een zevende plaats in het eindklassement, waar ik enorm trots op ben. Begin oktober reed ik nog naar een mooie eerste stek in GP Beerens. Kortom: een mooi seizoen gereden ondanks nog een serieuze blessure, maar ik kijk al uit naar 2022!”

Groetjes,
Thalita de Jong

Supportersclub

Wilt u zich nu ook aanmelden bij de supportersclub, kijk dan op:
www.sup-thalitaendemi.nl
of mail naar: info@sup-thalitaendemi.nl

Thalita
Demi
Afbeelding