Wethouder financiën Henk Kielman.
Wethouder financiën Henk Kielman. Foto: Dennis van Loenhout

‘Het gaat goed met Woensdrecht’

Algemeen

HOOGERHEIDE – De presentatie van de Woensdrechtse begroting voor 2022 was een vrolijke boel. Het gaat namelijk goed met Woensdrecht, stelt wethouder Kielman. Hij voorziet zwarte cijfers voor 2022 en de jaren daarna.


“We hebben er stevig aan gewerkt, met het college en met de hele organisatie, maar nu kunnen we bevestigen dat we een positieve begroting voor 2022 kunnen presenteren, en dat ook het meerjarenperspectief positief is. Voor 2022 voorzien we een positief saldo van 1,3 miljoen euro, en ook in de jaren daarna blijft het saldo positief. Daarmee ligt er een solide basis voor een volgend college, dat na de verkiezingen van maart aan de slag gaat. Op mijn kantoor staat een klein kastje, ik ben er zeker van dat daar géén lijken in zitten. Ik ben nu 75, mijn vrouw vindt dat een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Dit is waarschijnlijk de laatste begroting die ik als wethouder presenteer, dus ik ben er extra trots op.” Trots is Kielman ook op het feit dat de Woensdrechtse begroting vanaf nu ook online beschikbaar wordt voor inwoners. Via http://woensdrecht.begrotingonline.nl kan de begroting worden ingezien, en zijn de inkomsten en uitgaven voor elk deelgebied in één muisklik zichtbaar. Ook teammanager Mens en Middelen Marinka van der Mast is trots op de digitale begroting: “De hele organisatie verdient een pluim”, zegt zij.
Hoe positief zijn stemming ook is, Kielman blijft voorzichtig: “Een nieuwe regering komt ongetwijfeld met maatregelen die ook op ons invloed zullen hebben, bijvoorbeeld in het sociaal domein, in de WMO of op het gebied van jeugd, duurzaamheid of stikstof. Ook de nieuwe omgevingswet die komend jaar wordt ingevoerd blijft een onzekerheid. Onze meerjarenbegroting is weliswaar positief, maar het positieve saldo is niet groot. We blijven dus goed opletten. Toch zijn we blij, want zowel de OZB als de afvalstoffenheffing worden alleen met 2% inflatiecorrectie verhoogd. De rioolheffing blijft zelfs gelijk, net als de honden- en toeristenbelasting. Het gaat dus goed met Woensdrecht.”