Belangstellenden kunnen weer een kijkje nemen in heemkundig museum Den Aanwas.
Belangstellenden kunnen weer een kijkje nemen in heemkundig museum Den Aanwas.

Heemkundig museum Den Aanwas heeft de deuren weer geopend

Algemeen

OSSENDRECHT -  Heemkundig museum Den Aanwas in Ossendrecht is vanaf zondag 10 oktober 2021 tot en met zondag 12 december 2021 iedere zondag geopend van 13:30 tot 16:30 uur. 

Anderhalf jaar geleden werd onze samenleving plotseling en onvoorzien hard geraakt door het Coronavirus. Ook heemkundekring Het Zuidkwartier ontkwam niet aan de gevolgen. Noodzakelijke maatregelen werden ingezet wat resulteerde in sluiting van het museum, het uitstellen van de thematentoonstelling en het niet meer fysiek bij elkaar kunnen komen van de praat- en werkgroepen. Het onderhoud van de heemtuin en de productie van periodiek De Tijding kon gelukkig wel doorgaan. 

Vanaf 25 september 2021 is de verplichting om 1,5 afstand te houden vervallen. Het bestuur van de heemkundekring heeft de werkgroepen vorige week bericht dat de maandagochtend inloopbijeenkomsten in het Heemhuisje te Hoogerheide weer opgestart kunnen worden. Daarnaast zijn de eerste bijeenkomsten van de werkgroepen ook al weer gepland. Ook zal museum Den Aanwas in Ossendrecht weer open gaan voor publiek. Het bestuur heeft in overleg met de scoutingverenigingen besloten de thematentoonstelling “Scouting door de jaren heen” te laten plaatsvinden in 2022. Museumbezoek op afspraak is mogelijk. Zie hiervoor: www.hkk-zuidkwartier.nl