Hulde voor leden van verdienste.
Hulde voor leden van verdienste.

METO eert leden van verdienste

Algemeen

HOOGERHEIDE – Vrijdag 1 oktober pakte METO enorm uit. Tijdens het jaarlijkse vrijwilligersuitje werd een handvol heren op gepaste wijze in het zonnetje gezet. Vanwege onvoorwaardelijke steun gedurende vele jaren werd het vijftal benoemd als Lid van Verdienste.

Tuinder Jan Bastiaansen werd geroemd vanwege zijn bijdragen aan de oud-papierinzameling van METO. De opbrengsten zijn van levensbelang voor de club en als zodanig deed men nooit tevergeefs een beroep op de vaardigheden of diens vrachtwagen wanneer het reguliere vervoer in gebreke bleef. Verder is hij vaak op maandag aan de container te vinden om het gebrachte papier te verwerken. Alwaar Louis Hopmans de laatste zeventien jaar ook bijna dagelijks terug te vinden is. Daarnaast maakt hij zich sterk wanneer er sleuven gegraven en kabels getrokken moeten worden. 

Ook Guust Stuijts staat al twee decennia te boek als allrounder. Naast inspanningen bij het oud-papier deed men voor timmer- en reparatieklussen een beroep op hem. In verband met zijn leeftijd is hij een beetje aan het afbouwen. Ad Daalmans heeft inmiddels 21 seizoenen op de teller en besloten, vanwege een hardnekkige achillespeesblessure en leeftijd, om met pensioen te gaan. Hij zal gemist worden!

Gelukkig blijft oud-jeugdleider Gidi Koolen, op een steunworp van het sportpark wonend, wel actief voor METO. De oud-papier routes meelopen is vanwege een knieblessure lastig, echter op zaterdagochtend bij de containers en op de METO-Doe Dag is hij steevast van de partij!

METO blijft echter nog steeds op zoek naar vrijwilligers die bij de inzameling van het oud-papier willen helpen. Interesse gewekt? Klop gerust aan op de Huijbergseweg of neem contact op met METO.