Magnolia grandiflora
Magnolia grandiflora

De Hertgang in oktober

Algemeen

HALSTEREN - Ook nu de meeste zomerbloeiers het zo’n beetje af laten weten, is er nog veel moois te bewonderen op Landgoed De Hertgang.


De siergrassen in de borders op het grote gazon en rond de vijver in het Paradijs bijvoorbeeld, staan er prachtig bij en wiegen zachtjes in de wind. Nu de meeste heesters en vaste planten hun hoogtepunt gehad hebben, verfraaien zij de tuinen. Maar er is een heester die nog een bloeiperiode in petto heeft, en dat is de Elsholtzia stauntonii, de Chinese munt. Een vrij onbekende heester, oorspronkelijk uit Noord-China, die eind september, begin oktober tot bloei komt met prachtig paarse pluimen.

In de herfst groeien de uitgebloeide bloemen soms uit tot peulen, zaaddozen of vruchten. Een heel opvallende vrucht is die van de Magnolia Grandiflora. Hij lijkt een beetje op een artisjok, heel apart om te zien. Als u meer wilt zien op Landgoed De Hertgang, kom dan eens langs en geniet van alle kleurschakeringen die de herfst met zich meebrengt!
Het landgoed is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur open voor bezoekers. Op zondagen kan er koffie of thee bij het bezoekerscentrum afgehaald worden en kan het terras gebruikt worden. Iedere eerste zondag van de maand wordt er om 14.00 uur een rondleiding gegeven. Daarvoor is vooraf reserveren wel noodzakelijk:: Telefoon: 0164-683801 of e-mail: hertgang@planet.nl.

U vindt De Hertgang aan de Klaverblokken 18 in Halsteren. Voor meer informatie over het landgoed: kijk op www.dehertgang.nl.

Elsholtzia op de Hertgang