Het bestuur van Dorpsraad Halsteren.
Het bestuur van Dorpsraad Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Dorpsraad Halsteren vergadert

Algemeen

HALSTEREN - Op donderdag 7 oktober houdt Dorpsraad Halsteren de maandelijkse openbare bijeenkomst in ontmoetingscentrum De Wittenhorst. Aanvang is 20.00 uur. 

Besproken worden dan onder andere de volgende onderwerpen: Rapportage van TenneT, verkeershinder in de Schoolstraat, bijeenkomst over burgerparticipatie, stand van zaken fietspad ‘t Laag. 

Over de toekomst van de Auvergnepolder is intussen vanuit de Dorpsraad een bijeenkomst georganiseerd op donderdag 28 oktober. 

Verder komen bouwplannen Zuneha, Wouwseweg, Leeuwerik en Ambachtsweg aan de orde. Ook worden onderwerpen voorbereid die besproken gaan worden in het komende overleg met het college van b en w. Op de agenda voor dit gesprek staan al industrie en verdeelstation in relatie tot de Auvergnepolder, ontwikkelingen rond zorgcentrum Sint Elisabeth, behoud watersnoodwoningen aan de Zweedsestraat, de algemene toestand van wegen, fietspaden en voetpaden, snelheidsbeperkingen en handhaving, ontwikkeling De Schans 6 inzake geluid A4. 

Over de herinrichting van de Halsterseweg komt 14 oktober een werkgroep bijeen. Dit overleg is intussen uitgebreid met vertegenwoordigers van de Halsterse winkeliersvereniging en bewoners van de Langstraat.  

In de bijeenkomst van Dorpsraad Halsteren komt nieuwe wijkagente Marsha van der Velde zich (waarschijnlijk) voorstellen. Het bestuur van de dorpsraad heeft kennis gemaakt met voorzitter Auri Peters van Sociaal Domein.