Sylvana van Hees afgelopen donderdag bij de huldiging in het oude stadhuis.
Sylvana van Hees afgelopen donderdag bij de huldiging in het oude stadhuis. Foto: Pascal Brugman

Halsterse rolstoelbasketbalster Sylvana van Hees koninklijk onderscheiden

Algemeen

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN - Sylvana van Hees uit Halsteren schitterde met haar rolstoelbasketbalteam tijdens de paralympische spelen in Tokyo. In de finale versloegen ze met 50-31 China, dit was een revanche van de nederlaag die ze leden in de poulefase tegen dit land. 

Europees en wereldkampioen Nederland won hiermee voor de eerste keer goud op de paralympische spelen in Tokyo, na drie bronzen plakken te hebben behaald op eerdere spelen. Het was de 25e gouden medaille voor Team NL, dat hiermee een 5e plaats behaalde bij medaillewinnaars.
Trainer en coach van het succesvolle rolstoelbasketbalteam hebben reeds 7 september een onderscheiding ontvangen tijdens de regeringsuitreiking op het strand in Scheveningen. De gemeentes van de teamleden zijn gevraagd de onderscheiding persoonlijk uit te reiken door de burgemeester.

Ridder

Afgelopen donderdag kreeg Sylvana in het oude stadhuis van Bergen Op Zoom dan ook een Koninklijke Onderscheiding overhandigd door Burgemeester Petter en sportwethouder Barry Jacobs. Die waren zeer trots op Sylvana, zij ontving de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau. 

Sylvana van Hees zit niet stil en bereidt zich inmiddels voor op de Europese Kampioenschappen in Madrid, die plaatsvinden van 2 tot en met 13 december aanstaande.