Floyd and the Barbers
Floyd and the Barbers Foto: Jessy Roosendaal

Finale T-Strijd nu weer live

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - REGIO - Op vrijdag 8 oktober strijden drie bands om titel van de muziekwedstrijd van Gebouw-T. Eerst strijden de drie winnaars van de voorrondes: Mazzy, Nova Novella en Floyd and the Barbers om de titel, daarna sluit PYRO de avond af met een rockconcert. 

T-Strijd is dé muziekwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. Elke live-artiest mag deelnemen; solo, als duo of als volledige band. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en nog veel meer! Er zijn drie voorrondes, een halve finale en een finale. In de finale zijn er twee winnaars: de jury bepaalt de jurywinnaar en het publiek de publiekswinnaar.

Wie zijn de finalisten?

De eerste finalist, Mazzy; Tolga Korkmaz, beter bekend onder zijn artiestennaam Mazzy is 26 jaar oud, geboren en getogen in Bergen op Zoom. Hij wil met zijn muziek de Nederlandse Hiphop op de kaart zetten in de hele regio. Mazzy strijdt onder anderen tegen Nova Novella. Sinds 2018 vormen de verschillende muzikale smaken van de vijf muzikanten samen een unieke pop-sound. Iedere song staat op zichzelf en heeft altijd een psychedelisch randje. Als laatste strijden ook Floyd and the Barbers om de titel. Formatie Floyd and the Barbers bestaat al drie jaar lang uit het geheel van de drummer, gitaristen en de frontman. Samen zorgen ze voor een mix van riffs tot aan ballads, met als voornamelijk genre rock.

De afsluiter van de avond: PYRO

Pyro staat bekend als een knallende rockband. Met hun twee EP’s Out of The River (2019) en Coming Down (2021) kregen ze de nodige support op radio en Spotify. Pyro heeft onder andere live bij Radio 2 gespeeld en belooft een te gekke afsluiter van de T-Strijd 2021.

De deuren gaan vrijdag 8 oktober open om 19:30 uur en de eerste artiest start een half uur later. Tickets kosten 5 euro en zijn te verkrijgen via de website van Gebouw-T.